Хамилтон о Розбергу: Има тензија, али "шљакамо"!

Шампион света не слаже се са констатацијама шефа екипе Мерцедеса, да би један од двојице возача можда требало да оде.

Остали спортови 04.12.2015 | 21:45
Хамилтон о Розбергу: Има тензија, али "шљакамо"!

Луис Хамилтон освојио је и други шампионат Формуле 1 заредом као возач Мерцедеса и у том процесу довео односе са тимским колегом Ником Розбергом на веома низак ниво.

Розберг је у оба случаја био други у генералном пласману, иза Британца, а у финишу ове сезоне су се и отворено препуцавали преко медија.

То је навело шефа екипе, Тота Волфа, да у недавно објављеном интервјуу за сајт "Моторспорт" изјави како је "тензија између Хамилтона и Розберга највећа слабост Мерцедеса" и да ће, ако на том плану не буде промена набоље, један од њих двојице вероватно морати да буде замењен.

Луис Хамилтон не дели Волфов утисак и каже да је прича о његовој нетрпељивости са Розбергом "пренадувана".

"На 16 трка смо заузели прво и друго место, тако да не видим у чему је проблем. Мислим да смо обојица одрадили сјајан посао и да унутар екипе постоји добра енергија".

"Никада нећемо бити најбољи пријатељи, али некако функционишемо и правимо успехе. Има тренутака када нарасту тензије, али верујем да је тако у сваком другом спорту".

Хамилтон је ове године осигурао трон три трке пре краја, на Гран прију САД у Остину, када га је Розберг оптужио за "екстремно агресивну вожњу" и после трке га гађао качкетом.

Уследиле су три узастопне победе немачког возача и Хамилтонов коментар да је тимско особље у том периоду морало да показује Розбергу "додатну топлину".

Овај је узвратио констатацијом да "Хамилтон тражи изговор" што није остварио још коју победу...

Луис Хамилтон у мају је потписао нови, трогодишњи уговор са Мерцедесом, док је Розбергу остала још једна година, али за сада није показао жељу да промени средину.

Са њима је немачки тим убедљиво освоји две титуле у конкуренцији конструктора.

Коментари / 0

Оставите коментар