Видео - ФИФА ТВ: Упознајте српског Месија...!

После бројних светских медија, и Светска фудбалска федерација је представила фудбалера Партизана Андрију Живковића као српског Лионела Месија.

Фудбал 04.12.2015 | 18:00
Видео - ФИФА ТВ: Упознајте српског Месија...!

Живковић је одушевио свет својим играма на Светском првенству на Новом Зеланду, где је омладинску репрезентацију предводио до највећег успеха у историји српског фудбала. ’Орлићи’ су у јуну постали светски шампиони победивши велики Бразил у финалу после продужетака.

18-годишњи српски фудбалер истиче да и даље вероватно није свестан шта је заједно са саиграчима постигао.

„Прошло је много времена, стварно је невероватно шта смо урадили. Исписали смо нове странице историје српског фудбала и било је то сјајно искуство и велики корак за моју даљу каријеру. Мислим да је свима сан да играју са Бразилом у финалу, а нама се он испунио“, рекао је Живковић за ФИФА ТВ.

У прилогу телевизије владајућег тела светског фудбала о Живковићу су причали Миодраг Радовић, помоћник директора Партизанове омладинске школе, бивши потпредседник Партизана Љубиша Тумбаковић, његов бивши тренер Зоран Милинковић и капитен ’црно-белих’ Стефан Бабовић.

„Одмах је показао да може да буде вођа нове генерације фудбалера, дефинитивно је био запажен“, истакао је Радовић.

Тумбаковић је истакао да се одмах по Живковићевом доласку у Партизан видело да ће бити звезда.

„Његова реакција и рефлекси су били фантастични. Технички је био скоро савршен. Његов таленат и личност су нам показали да би могао да буде права звезда Партизана“, нагласио је Тумбаковић.

Милинковић се сложио са Тумбаковићем и додао да има све карактеристике модерног играча који би могао да успе.

„Један је од најталентованијих играча своје генерације, то је дефинитивно показао на Светском првенству. Има невероватан дриблинг, сјајан је са лоптом, има одличну леву ногу и јак шут. Непредвидив је и тешко га је прочитате“, истакао је Милинковић.

Иако га многи пореде са Месијем, Бабовић га је упоредио са холандским репрезентативцем и фудбалером Бајерна Арјеном Робеном.

„Технички је савршен, подсећа ме на Робена. Скроман је игра прави дух, не мисли само на себе, већ жели да постигне гол“, рекао је Бабовић.

Тумбаковић је с друге стране истакао да Живковића не би требало поредити са другим фудбалерима, а млади играч Партизана признаје да му поређења годе.

„Не представља ми оптерећење, осећај је сјајан када вас неко пореди са таквим сјајним играчима, али морате да изградите своју личност и напредујете. То је за мене велики комплимент, али желим да изградим своје име. Желим да напредујем и дајем све од себе на терену. Осећам одговорност да тренирам добро, водим добар живот и наставим да напредујем“, истакао је Живковић.

Коментари / 0

Оставите коментар