ЕЛ - Куртинаитис: '’Убилачким инстиктом'’ до побједе у Београду!

Тренер Химкија Римас Куртинаитис рекао је да је њгеов тим ослабљен, али да жели победу против Црвене звезде у Београду.

Кошарка 04.12.2015 | 10:20
ЕЛ - Куртинаитис: '’Убилачким инстиктом'’ до побједе у Београду!

Црвено-бели дочекују руски тим у петак у Пиониру у 8. колу Евролиге. Химки је други на табели А групе са скором 4-3, док звезда има победу мање, па је јасно колико је овај меч важан у борби за Топ16.

Химки ће у Београду играти без Пола Дејвиса и Руслана Патеева, а Куртинаитис је рекао да је због тога доведен Каширов на пробу.

„Имамо проблеме у овом тренутку. Позвали смо на пробу руског центра Анатолија Каширова, видећемо колико може. Ипак, идемо у Србију по победу јер морамо да искористимо шансу коју нисмо прошле недеље против Бајерна у Москви. Знамо да је ташко играти против Црвене звезде у Пиониру јер имају публику која вас притиска. Наш противник је ојачао свој тим Марксуом Вилијамсом, имају самопоуздање. Мој посао је да инспиришем играче како би пронашао 'убилачки инстикт' у њима и како би дошли до победе. Као и обично, ми смо самоуверени и одлучни да победимо. Морамо да будемо тим на терену, борићемо се до краја“, рекао је Куртинаитис.

Један од играча Химкија који су играли у Пиониру и раније је словеначки бек Зоран Драгић који зна шта чека руски тим.

„Знамо да ће утакмица бити изузетно тешка. Црвена звезда има огромну подршку навијача у Београду, али ми морамо да будемо концентрисани на ову утакмицу, морамо да победимо После првог меча у Москви они су стекли самопоуздање и сада су играчи опуштенији. Играју другачију кошарку у односу на тај период, мислим да ће и утакмица бити тотално другачија јер играмо у Србији. Ипак, надам се да ћемо победити“, рекао је Драгић.

Коментари / 0

Оставите коментар