Лига куп: Ливерпул на њемачки погон вози у шестој брзини!

Ориги 3, Стариџ 2, рапсодија Ливерпула! Фудбалери Ливерпула победилу су Саутемптон у гостима са 6:1 у четвртфиналу Лига купа.

Фудбал 02.12.2015 | 23:15
Лига куп: Ливерпул на њемачки погон вози у шестој брзини!

Данијел Стариџ први пут после дугог одсуства због повреде нашао се у стартној постави, а поверење Јиргена Клопа вратио је головима у 25. и 29. минуту и тако је преокренуо резултат после гола Манеа већ у првом минуту.

Млади нападач Дивок Ориги у 45. минуту дао је дебитантски гол у својој петој утакмици, у 68. минуту Ориги се поново уписао у стрелце, потом је гол дао и Џордон Ајб, а онда је Ориги комплетирао хет-трик.

Вече се завршило блиставо за Клопа и Ливерпул, али није почело тако – после само 39 секунди Бертранд је центрирао, а Мане је главом затресао мрежу ’Црвених’.

Међутим, у 25. минуту Стариџ је показао шта зна – добио је лопта искоса са леве стране, избацио је Кокера и прецизним ударцем погодио супротну малу мрежу. Само четири минтута касније Стариџ је искористио идеално додавање Џана и комплетирао преокрет, да би Ориги у 45. минуту скренуо лопту у гол после ударца Морена.

Меч је дефинитивно одлучен у 68. минуту – после додавања Ајба Ориги је са 14-15 метара закуцао лопту у горњи леви угао. До краја меча Ајб и још једном Ориги потврдили су тријумф Ливерпула, који се тако у полуфиналу придружио Евертону, Стоуку и Манчестер ситију.

Српски репрезентативац Душан Тадић одиграо је цео меч за 'Свеце'.

Лига куп, четвртфинале:

Саутемптон – Ливерпул 1:6
Мане 1 - Стариџ 25, 29, Ориги 45, 68, 86, Ајб 73

уторак:
Мидлзбро – Евертон 0:2
Стоук – Шефилд венздеј 2:0
Манчестер сити – Хал 4:1

Коментари / 0

Оставите коментар