Генерал Лазаревић ће од сутра на слободу

Министри правде и одбране Србије Никола Селаковић и Братислав Гашић отпутоваће сутра у Хаг гдје ће сачекати пуштање на слободу генерала Владимира Лазаревића из затвора Хашког трибунала.

Србија 02.12.2015 | 22:00
Генерал Лазаревић ће од сутра на слободу

Лазаревић, који је у затвору издржао двије трећине казне од 14 година, авионом ће бити пребачен у Ниш гдје ће га на аеродрому дочекати и министар за рад, социјална и борачка питања Србије Александар Вулин, јавља Тањуг.

Лазаревић је био осуђен по командној одговорности на 14 година затвора због злочина на Косову и Метохији, као командант Приштинског корпуса, а потом и комадант Треће армије Војске Југославије 1998. и 1999. године.

У Хашком затвору је провео више од 10 година, гдје се у међувремену и разболио, а неколико пута је и оперисан.

Лазаревић је добровољно отишао у Хаг у фебруару 2005. године, гдје је четири године касније осуђен на 15 година затвора, али му је казна послије жалбе смањена на 14 година.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зумба

02.12.2015 21:33

Министри правде и одбране доцекују цовјека? Да би добили јефтине поене код народа. И то их послао Вуциц, који тврди да требају Срби наци заједницки језик са Албанцима....сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

02.12.2015 21:41

За такве циркусе увијек са нађе пара, да је каква сиротиња... Никад не чух да ико дочека болесну дјецу која се лијече вани, или недај Боже да их неко обиђе! И за лијечење увијек паре скупља онај који једва преживљава, а за криминалце може и дрżавна пензија. Јебо ме отац, који ме направи у овој вукојебини!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

02.12.2015 22:52

БОСАНАЦ, Александар Вулин је дете комунизма и кадар своје професорица Мире Марковић Милошевић. На његовом случају се најбоље види расипнички живот дјеце комунизма и како професионални "полутичари" живићи на високој нози без иједног дара радног стажа у производњи једно причају а друго раде. Када се мало боље погледа стање у Отаџбини 20 година после рата јасно се види да су људи као Лазаревић испуњавајући савјесно своје војничке дужности због неспособни "политичара" робијали. Код СРБа се није ништа променило после рата у Југославији осим што је СРБство осрамоћено и уништено а јединствено СРБско национално и државно биће поцепано по новим "државама" које су постале Западне колоније. На власти су и даље у највећем броју остали предратни комунисти или њихова дјеца који су само звијезду петокраку замјенили кокардом. Исти је случај и код Хрвата који нису никада били попут СРБа комунистички занесењаци и слепци! Због свега тога Лазаревићу можемо само да пожелим срећан повратак из хашког затвора у Отаџбину коју више неће моћи препознати и да њему и другима који се враћају из хашког затвора пожелимо ДОБРОДОШЛИЦУ!

Name

Маx

03.12.2015 06:12

Јадан је народ који своје хероје испоруцује у Хаг да им странци суде .Тако су и Јованку Орлеанку продали непријатељима ...

ОДГОВОРИТЕ