Куп: Звездина бламажа! Борац је разбио са 5:1!!!

БОЛАН КРАЈ СЕРИЈЕ ПОБЕДА!!! Гроф искључен, Борац нокаутирао Звезду у Купу! После пуна четири месеца и 17 узастопних победа прекинута је серија и то дебаклом. Фудбалери Црвене звезде поражени су од Борца на свом терену са чак 1:5 (0:3) у осмини финала Купа Србије и четврти пут заредом неће презимети у овом такмичењу.

Фудбал 02.12.2015 | 19:20
Куп: Звездина бламажа! Борац је разбио са 5:1!!!

Црвено-бели су од 31. јула и ремија са нишким Радничким (1:1) били у серији од 16 првенствених победа уз тријумф у Купу што је завршено врло болно по њих.

Тренер Миодраг Гроф Божовић је решио да "промеша карте", најавио је "свирање" контрабаса као одговор на виолину којом нападач Чачана Срђан Вујаклија прославља голове, али се десило све супротно.

"Звуци" виолине доминирали су "Мараканом", а Гроф је имао представу на истеку сат времена игре. После четвртог примљеног поготка је искључен и није хтео да напусти клупу, уследила је расправа са Милорадом Мажићем и "слање" срца "делијама".

Ипак, ништа није помогло његовим изабраницима. Дарко Зорић је као троструки стрелац уз једну асистенцију одиграо утакмицу живота, док је Звездина одбрана показала бројне рупе поготово приликом контри и офсајд замки.

Прво полувреме: Шок на "Маракани"! Звезда нокаутирана са три ударца!

Трибине на Маракани се и даље пуне, многи навијачи су каснили на меч због обавеза на послу, пошто је радни дан. Уз песму са "севера" Звездини фудбалери су од почетка кренули да нападају.

Борац је вребао шансу из контре, једном је Ристић био неодлучан па је дозволио Јевтовићу да крене ка голу али је и он погрешио.

За разлику од претходног меча када се због повреде штедео, Ибањез је често напред и покрива целу леву страну са Плавшићем. Једном је лепо комбиновао и центрирао после чега је шансу у срцу шеснаестерца пропустио Мбођ. Ипак, као љубимац "делија" добио је аплауз.

У 15. минуту најбоља шанса за Звезду. Срнић је прошао по десној страни оштро полувисоко центрирао али Јовић у паду није стигао да је захвати.

Четири минута касније Чачани су повели из прве прилике - Јевтовић је избегао офсајд замку и асистирао са десног крила поред истрчалог Кахримана до Зорића коме није било тешко да затресе небрањену мрежу за 0:1. Примљен гол није ништа променио у игри црвено-белих који су наставили са нападима.

Одлични су Плавшић и Срнић комбиновали по левом боку након чега је изблокиран покушај Мбођа, док је снажан ударац Доналда у 29. минуту парадом зауставио Бајић.

Када Звезда није успела да анулира заостатак, уследио је нови шок - опет сјајна акција гостију у којој Вукашин Јовановић није могао сам, Зорић је одлично асистирао и Вујаклија је матирао Кахримана за 0:2 у 36. минуту. Убојити шпиц је на карактеристичан начин, "свирајући" виолину заједно са саиграчима, прославио погодак и тако одговорио Грофу који је најавио свирање контрабаса уочи меча.

Тако мало је недостајало да Борац овери пласман у четвртфинале. Луковић је лоше интервенисао, Јевтовић се нашао очи у очи са Кахриманом, али је погодио леву стативу из одличне шансе у 41. минуту.

Одбрана Звезде била је нокаутирана, а гостујући нападачи су одлично избегавали офсајд замке. У судијској надокнади је севнула још једна контра, Вујаклија је уклизавањем додао до Зорића поред смушене домаће одбране и мрежа се затресла за шокантних 0:3.

Друго полувреме: Шоу Борца за "петарду" и искључење Грофа Божовића

Играчи Звезде су дочекани аплаузима са трибина и поред неочекиваног резултата. На почетку другог дела спремао се Уго Вијеира за улазак у игру и на терену се нашао у 52. минуту уместо Плавшића.

Управо у тим тренуцима је Ибањез добро гађао горњи десни угао из слободњака са око 25 метара, али је Бајић спречио промену резултата одличном одбраном.

Ипак, три минута касније био је немоћан - Ибањез је после корнера још једном центрирао и погодио Јовића који је главом смањио на 1:3. Ипак, кратко је трајала нада домаћег тима.

Већ у 59. минуту и четврта лопта је завршила у Звездиној мрежи уз нову катастрофалну реакцију одбране. Опет су Чачани избегли офсајд замку, каснио је Мбођ, Вујаклија је са десне стране одличном асистенцијом казнио истрчавање Кахримана и у петерцу пронашао усамљеног Дарка Зорића за његов трећи погодак и великих 1:4.

Одмах затим уследило је искључење Миодрага Грофа Божовића који није желео да напусти клупу, па је дошло до вишеминутног прекида меча. Тек после расправе са Мажићем отишао је у тунел и успут "послао" срце "делијама" за још јачу подршку.

Ништа није могло да помогне његовим пуленима ове среде. Ређале су се опасне контре Борца, мало је недостајало да се Кнежевић побрине за "петарду", што је недуго затим учинио Јевтовић. Играч утакмице Зорић му је сервирао погодак за огромних 1:5 у 75. минуту.

У самом финишу потпуно се распала одбрана домаћег тима. Само смушеност Чачана је спречила да изабраници Милорад Косановића дођу до шестог гола уз једну добру одбрану Кахримана који је остављен на ветрометини.

Куп Србије, осмина финала:

Црвена звезда - Борац Чачак 1:5 (0:3)
(Јовић 55 - Зорић 19,45+1,59, Вујаклија 36, Јевтовић 75)

Стадион: Рајко Митић. Судија: Милорад Мажић (Врбас).

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Јовановић, Луковић, Ибањез, Доналд, Мбођ, Ристић (од 76. Матос), Плавшић (од 52. Вијеира), Срнић (од 76. Јововић), Јовић.

Борац Чачак: Бајић, Танасин, Живковић, Милетић, Јаблан (од 78. Драшковић), Јованчић, Мићић, Јевтовић, Зорић (од 76. Вукмировић), Кнежевић, Вујаклија (од 86. Ђерић).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хаха да да

02.12.2015 19:04

Узеле се добре паре а и нека свака цаст :)

ОДГОВОРИТЕ