"Ђетићи" тест за "Змајеве" уочи меча са Косовом!

Почетком наредне године, тачније од 6. до 17. јануара, рукометна репрезентација БиХ одиграће четири преостала сусрета у групи 1 квалификација за Свјетско првенство које ће 2017. бити одржано у Француској.

Остали спортови 06.12.2015 | 17:40
"Ђетићи" тест за "Змајеве" уочи меча са Косовом!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине почетком наредне године, тачније од 6. до 17. јануара, одиграће четири преостала сусрета у групи 1 квалификација за Свјетско првенство које ће 2017. године бити одржано у Француској.

Први ривал бх. тима је Косово с којим ће се састати 6. јануара у Приштини. Два дана раније селектор Драган Марковић ће у Бару у пријатељској утакмици против Црне Горе имати прилику да провјери форму својих изабраника.

Након прва два кола у групи 1 БиХ има три бода освојена захваљујући побједи против Словачке у Тузли резултатом 29:25 и ремију у Литванији (27:27). До краја циклуса Марковићеве изабранике очекују два дуела са Косовом, гостовање Словачкој и на крају домаћи сусрет са Литванијом.

У бараж ће се пласирати само првопласирана селекција из групе, па је јасно да бх. рукометаше чека тежак посао. Прије свега неопходне су им двије побједе против аутсајдера и дебитанта у квалификацијама Косова, а потом слиједи борба са Литванијом и Словачком за прво мјесто.

"Имаћемо мало времена да се припремимо, али с обзиром на доста тешку финансијску ситуацију у Рукометном савезу БиХ нисмо правили проблеме. Пробаћемо се што боље припремити, иако ћемо у Мостару обавити само један тренинг. Но, имамо пријатељску утакмицу са Црном Гором која би нам могла добро доћи. Надам се да ћемо сусрете са Косовом, у којима очекујем двије побједе, искористити и да се додатно спремимо за оно што нас чека против Словачке и Литваније. До тада ћемо и знати с ким се боримо за прво мјесто, са Словацима или Литванцима, јер ће они одиграти два међусобна дуела", каже Зухдија Коркарић, помоћник селектора Марковића.

Окупљање рукометне репрезентације заказано је за 2. јануар у Мостару, гдје ће обавити један тренинг, а сутрадан кренути ка Бару. Тамо ће БиХ осим тестног сусрета са Црном Гором, који ће се играти 4. јануара, одржати и два тренинга.

Наставак пута за Приштину планиран је за 5. јануар ујутру, а утакмица трећег кола групе 1 играће се дан касније са почетком у 17 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар