Швајцарци спаринг партнер "Змајевима"

Тачан датум одигравања мартовске утакмица одредиће у наредним данима Фудбалски савез Швајцарске, а јасно је и да ће се меч играти у Швајцарској.

Фудбал 03.12.2015 | 12:40
Швајцарци спаринг партнер "Змајевима"

Фудбалска "А" репрезентација Босне и Херцеговине у марту 2016. године готово сигурно играће пријатељску утакмицу са Швајцарском, чији је селектор Сарајлија Владимир Петковић.

Тачан датум одигравања мартовске утакмица одредиће у наредним данима Фудбалски савез Швајцарске, а јасно је и да ће меч играти у Швајцарској. Уговор о одигравању сусрета требао би ускоро бити и потписан, јер су понуђеним условима задовољни у Фудбалском савезу БиХ (ФС БиХ).

На састанку челника националних Савеза југоисточне Европе одржаном прошле седмице у Будви понуду за одигравањем тест сусрета репрезентацији БиХ упутили су Црна Гора и Македонија. Међутим, позиве из Подгорице и Скопља у ФС БиХ "ставили су на чекање“. Конкретније, извјесно је да са Македонијом и Црном Гором, барем у мартовском и јунском ФИФА термину за одигравање пријатељских утакмица, БиХ ће се неће састати.

У јуну су у року од седам дана два термина за пријатељске мечеве, те би како сада ствари стоје БиХ на позив Вахида Халилхоџића, селектора Јапана у том периоду могла бити учесник Кирин купа у земљи излазећег сунца. Исто тако, постоје и понуде за одигравање сусрета у Јужној Кореји и Кини, које су, такође, финансијски прихватљиве за ФС БиХ.

Но, у државном Савезу са сједиштем у Сарајеву надају се и да ће неке од јаких европских репрезентација припремајући се за наступ на ЕУРО 2016 понудити БиХ у јуну да им "спарингује“, па би у том случају изабраници селектора Мехмеда Баждаревића имали провјере на свом континенту.

Коментари / 0

Оставите коментар