300 џихадиста са Косова и Метохије

Око 300 џихадиста са Косова и Метохије борило се на страни терористичких организација "Ел Нусра" и "Исламске државе" од почетка оружаног сукоба у Сирији 2012. године, подаци су Косовске полицијске службе.

Србија 02.12.2015 | 09:00
300 џихадиста  са Косова и Метохије

"Исламска држава" је од те двије терористичке организације привлачнија за људе са Косова и уопште Албанце из свих дијелова западног Балкана.

Директор Дирекције за борбу против тероризма у косовској полицији Љуан Кека каже да у ратној зони тренутно има још осамдесетак косовских Албанаца.

Он је рекао да међу 300 припадника "Исламске државе" са Косова и Метохије, који су ратовали у Сирији и Ираку, има жена и дјеце.

Кека је навео да је, према званичним подацима, педесетак грађана /самопроглашеног/ Косова убијено током рата у ове двије земље, док се највећи број вратио или удаљио из зона сукоба.

"Један број њих суочио се са законским процедурама када се вратио на Косово", тврди Кека.

Он каже да косовска полиција нема информацију да се из зоне сукоба вратио и Љавдим Мухађири из Качаника, познат по злочинима које је починио током рата у Сирији.

"Против њега је издата међународна црвена потјерница и он ће било гдје да се појави сигурно бити ухапшен", рекао је Кека.

Лица са Косова се терористичким групама придружују преко Македоније, одакле са скопског аеродрома путују за Истанбул, да би послије тога наставили за Сирију или Ирак.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

02.12.2015 08:03

СВЕ ЈЕ МОНТАЖА. ТЕРОРИСТИ СУ ИЗ СВИХ КРАЈЕВА СВИЈЕТА. НАЈ ВИШЕ ИХ ЈЕ ИЗ АМЕРИКЕ ОДНОСНО САД. ОПРЕМА И ОРУЖЈЕ СУ АМЕРИЧКА РОБА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

02.12.2015 15:30

Жико у праву си да исламски терориста у Сирији, Ираку и Либији има из цијелог свијета али мухаџедине у Босну је довела Америка!

Name

Србин

02.12.2015 08:06

Разбиће њихови исламски синову Европску Унију и НАТО. Бранили су највеће злочинце,терористе,џихадисте исламске фанатике од Срба.Прогласивши Србе освајачима,злочинцима свим оним што су муслимани,е сада ће да виде ко је ислам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

02.12.2015 08:39

НЕКА НИСТА ОВО НИЈЕ СЛУЦАЈНО А НЕКА ЕВРОПА И СВИЈЕТ СУДЕ МЛАДИЦУ И КАРАДЗИЦУ КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ПРОТИВ ОВЕ НАПАСТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

02.12.2015 10:15

Па деведесегих година су их довели на ове просторе..Тада су српске И хрватске главе сјекли..Нико није реаговао..Наставили су сјеци гдје год је америци требало..Недавно.су доста брадоња из америцког авиона искрцали на аеродром у Грузији..сто знаци да тамо отварају други фронт..Све је ово америцки пројекат..

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

02.12.2015 10:56

Најкрупнији свјетски капитал ово ради. Уски круг људи. И Америку су они зајахали. Давно. Америчка политика је потпуно подложна том капиталу. Испрали су оном тамо народу мозак и јашу их. Сваке 4 године им организују изборе да их забаве а увијек су та два или три кандидата људи који су под њиховом контролом. Американци тек сад полако долазе памети након дуго дуго година под стакелним звоном. Информационе технологије су томе много допринијеле. Зато су се и појавили Сноуден и Јулиан Ассанге и слични. Они добијају информације од масе људи који имају приступ истим јер су схватили да их је та група зликоваца подјармила за своје интересе. Нису сви власници тог крупног капитала држављани Америке, далеко од тога. Има ту и Британаца, Нијемаца, Француза, Израелаца, Арапа, итд. Неки их зову масонима...

Name

Сноуден

02.12.2015 11:10

Највисе их има из БиХ,Косова и Сандзака и помањи број из Црне Горе али сви заједно цине једну велику цјелину и мноство.Користе мањкавост полициских агенција наведених дрзава јер немају јединствену базу података о лицима склоним тероризму вец се ради летимицно методом слуцајног узорка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.12.2015 11:54

Занимљиво је да су сви ти несрећници, које ИС-иловци убијају, обучени у плаве комбинезоне. А ИС-иловци у црне. Као да снимају филм. Холивудска посла. Можда је то све обична пропаганда. Можда су одредјени припадници ИС-а под утицајем синтетичких дрога које су развијене да убију властиту и наметну другу, тудју вољу. Жртва постаје робот којим се управља. Можда су и ови што су побили оне парижане такодје под утицајем истих тих дрога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потомак Цице ДразеИИИ

02.12.2015 14:14

Гнијездо дзихадиста је у Босни и Косову и Метохији које контролисе Хасим Таци, а у Федерацији Бакир Изетбеговиц који неце да Слави Светог Стефана 9. јанувар, а не смета му кад дзихадисти одрубљују главе Србима, то је тај дзаволски вехабијски покрет које је направила Америка и запад, у Босни је прикривају политицари. Казу да су мирни али су некави цудни.

ОДГОВОРИТЕ