Џери Вест: Кобија је издало тијело!

Легенда Лејкерса каже да је штета што ће многи кошаркашки фанови памтити Брајанта по играма из последњих сезона.

Кошарка 03.12.2015 | 11:40
Џери Вест: Кобија је издало тијело!

Џери Вест, шампион НБА лиге са Лос Анђелес Лејкерсима и као играч и као генерални менаџер, сматра да је Коби Брајант остао на терену дуже него што је требало и да у 38. години више није ни сенка некадашњег Ол стар бека.

"Болно ми је да га гледам ове сезоне. Смета ми и жао ми је што ће га многи људи упамтити по томе како игра сада. Ја свакако нећу", рекао је Вест за "Јаху спортс".

Популарни "Лого", човек по коме је дизајниран заштитни знак НБА лиге, Брајанта је довео у Лејкерсе лета 1996, одмах пошто су га Шарлот Хорнетси узели као 13. пика на драфту. У замену за њега, у Шарлот је отишао Владе Дивац.

Брајант је у недељу увече најавио да ће се повући на крају текуће сезоне, после тачно 20 година у лиги.

Са њим у тиму, Лејкерси су освојили пет шампионских прстенова, али сада су последњи на табели Западне конференције, са скором 2-14. Брајант у просеку постиже 15,5 поена, међутим, проценат шута из игре (30,5 одсто) му је убедљиво најнижи у каријери.

"Са годинама једноставно губиш моћ реакције. Постоје мали моменти у којима те тело изда. Ово како Коби сада игра је за мене потпуно ново и чудно. На његовом примеру видимо колико је старење погубно за једног спортисту".

Вест се потом сетио Брајантових дана славе, када је био на играчком и физичком врхунцу.

"Његов приступ кошарци је био фантастичан и показује колико је био јак као личност. Многи играчи не би играли са проблемима и повредама које је он имао. Подсећао ме је на гладијатора, био је решен да изађе на паркет без обзира на то како се осећао".

"Жао ми је што не може да заврши каријеру на нивоу на који је навикао. Евидентно је да је кошарка постала тешка игра за њега. И то је тужно", завршио је Џери Вест, који се повукао када је имао 36 година, зато што Лејкерси нису желели да му понуде нови уговор, а он није хтео да игра за било који други тим.

У то време био је најбољи стрелац у историји франшизе, за коју је наступао од 1960. до 1974.

Коментари / 0

Оставите коментар