ЕЛ: Химки стиже у Београд на "меч истине"!

Руски клуб максимално озбиљно прилази окршају са Црвеном звездом. Центри Дејвис и Патејев под знаком питања због повреда.

Кошарка 02.12.2015 | 18:20
ЕЛ: Химки стиже у Београд на "меч истине"!

Екипа Химкија допутоваће на утакмицу 8. кола Евролиге против Црвене звезде чак два дана раније, како би се играчи што боље аклиматизовали и спремни ушли у једну од кључних "битака" (до краја ће, вероватно, све бити такве) за пласман у Топ 16 фазу.

Московљани ће слетети на аеродром "Никола Тесла" у среду око 20.30 часова, у четвртак ће одрадити "пун" тренинг у термину утакмице, а имаће право и на краћи, шутерски тренинг у петак пре подне.

Меч у Пиониру заказан је за петак у 20 часова, а Звезда ће имати прилику да се новом надахнутом партијом и победом изједначи са Химкијем на табели А групе, што је пре десетак дана деловало крајње нереално.

Међутим, Химки (скор 4-3) је после тријумфа над Реалом у Мадриду поражен код куће од Бајерна (3-4), док је Звезда (3-4) након слома на гостовању у Стразбуру (3-4) изненадила Реал (2-5) и послала га на дно табеле.

Такви резултати учинили су А групу убедљиво најзанимљивијом у актуелној сезони Евролиге. У Б групи се за три преостале Топ 16 "визе" такође бори пет тимова (Лаборал, Цедевита, Ефес, Армани, Лимож), али тамо нема актуелног првака Европе на последњем месту...

Тренер Химкија Римас Куртинаитис пред пут за Београд има велики проблем у центарској линији, где су ван строја искусни Американац Пол Дејвис, који је повредио колено почетком утакмице против Бајерна, као и мало коришћени Руслан Патејев.

Евентуални изостанак Дејвиса (просек у Евролиги 8,5 поена и 4,0 скокова за 15 минута) значио би да ће највећи терет игре на "петици" преузети лакши и покретљивији Џејмс Огастин (208 цм), уз подршку Марка Тодоровића (209 цм), који би због младости и релативног неискуства могао да постане слаба тачка Химкија у узаврелој атмосфери Пионира.

Самим тим на "четворци" би у оба тима остали само брзи играчи са добрим шутом споља (Милер, Симоновић - Ханикат, Монија), што наговештава утакмицу високог ритма и на велики број поена.

Подсећамо да је у првом делу такмичења у Москви резултат био чак 91:53 за Химки, али тада су црвено-бели тек довели Квинсија Милера и Владимира Штимца, први плејмејкер био је Гал Мекел...

Остали парови 8. кола су Реал - Фенербахче (четвртак) и Стразбур - Бајерн (петак).

Фенербахче је са скором 6-1 обезбедио пролаз.

КУРТИНАИТИС СЕЛЕКТОР РУСИЈЕ?
Литванац Римас Куртинаитис, који са успехом тренира Химки још од 2011. године, главни је кандидат за новог селектора Русије, објавила је "Известија". Незванично, Куртинаитис ће бити прво име на листи од шест кандидата, које ће Борд руске тренерске организације предложити новом председнику Савеза Андреју Кириленку.

Коментари / 0

Оставите коментар