Шарм ел Шеик је постао град духова!

Након што су екстремисти ИС оборили руски авион изнад Синаја, усмртивши 224 особе које су се враћале са одмора, људи масовно одустали од пута у познату египатску дестинацију.

Свијет 01.12.2015 | 12:05
Шарм ел Шеик је постао град духова!

Египат се суочава с драматичном кризом након што су терористи срушили руски туристички авион изнад Синајаског полуострва, при чему је убијено свих 224 путника и чланова посаде, јер је све мање људи који се одлучују да своје одморе проведу у тој земљи.

Тако се и чувено летовалиште Шарм ел Шеик, главни адут египатске владе када је у питању туристичка понуда, претворило у прави град духова. То показују и најновије фотографије из тог места на којима се виде празни хотели и одмаралишта, са тек покојим посетиоцем. Према наводима британских медија, највећи број њихових грађана одлучио се да више не одлази у Египат током хладних месеци у Европи, али њима су се прикључили и Немци и Французи. Наиме, владе тих земаља издале су упозорења да су они главне мете екстремиста и да би требало да избегавају египатске дестинације. Слична је ситуација и са Русима, од којих су многи преусмерили своја путовања на друге далеке дестинације.

Поред тога, фотографи Андреа и Магда открили су у Египту и низ других дестинација, посебно недалеко од израелске границе и око Шарм ел Шеика, које након почетка револуције и „арапског пролећа“ 2011. никада нису ни заживеле. У њима се могу видети напуштени недовршени хотели, одмаралишта и ризорти.

Иначе, након рушења руске летелице изнад Синаја, која се кретала на релацији Шарм ел Шеик-Русија, многе авио-компаније отказале су поласке за то египатско одмаралиште. Међу њима су и „Бритиш ервејз“ и „Изиџет“.

Награђен као редак гост

Један корисник Твитера Барт ван Еијден поставио је на ту друштвену мрежу фотографију својих ногу испред празног хотелског базена и коментар: „Успео сам да останем у хотелу у Синају у Египту потпуно бесплатно.“ Тиме је алудирао на чињеницу да је у овом периоду велики број људи из читавог света, посебно из хладне Европе, посећивао Египат.

 

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Градиска

01.12.2015 11:51

Пун пансион 5 марака и превоз бесплатан

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

01.12.2015 12:16

Јел то у Градишку неће нико?

Name

лл

01.12.2015 12:19

Сретан ти пут.

Name

Лав

01.12.2015 12:24

Јес да је бесплатан првоз,само мали проблем сто пилот носи браду и краце панталоне!

Name

И

01.12.2015 14:59

И тамо србују па неце нико

Name

лоло

01.12.2015 13:29

Нуде ли топао кревет са каквом исиловком?

ОДГОВОРИТЕ