АБА: У ревији техничких и пенала, Звезда сломила Цибону!

Кошаркаши Црвене звезде су у 12. колу АБА лиге без већих проблема савладали екипу Цибоне - 75:58.

Кошарка 30.11.2015 | 23:15
АБА: У ревији техничких и пенала, Звезда сломила Цибону!

Пред нешто више од 3.000 гледалаца у дворани “Пионир” црвено-бели су од почетка меча диктирали темпо игре. Питање победника било је решено већ после 20 минута. Гости нису имали никакву шансу ни да припрете Звезди.

Најбољи у редовима тима Дејана Радоњића били су Симоновић са 19 односно Јовић са 15 убачених поена.

Црвено-бели су током овог сусрета зарадили три техничке грешке, а посебан куриозитет представља чињеница да је Цибона у трећој деоници шутнула чак 20 слободних бацања.

Као и против Реала из Мадрида, Гал Мекел је био у саставу али није улазио у игру.

Српски и регионални шампион лако је изашао на крај са гостима из Загреба, па се питање победника ниједног тренутка није постављало.

Звезда је највећу предност имала средином треће деонице када је било 51:27, а Цибона је једино вођство имала на самом почетку утакмице када је водила са 3:1.
Ово је девета победа изабраника Дејана Радоњића који су се поново изједначили на другом месту на табели са тимовима Будућности и Мега Лекса.

Марко Симоновић био је најбољи са 19 поена и 2 асистенције, Јовић је додао 15 поена, 6 скокова, 4 асистецниеј и 4 украдене лопте, а Цирбес је додао 6 поена и 6 скокова. У екипи Цибоне Јагодић Куриџа убацио је 21, а Џејмс Флоренс 12 поена.

Ток меча:

Почело је веома бурно, пошто је Дејан Радоњић незадовољан одлуком судија добио техничку већ после два минута. Цибона је повела 3:1 на почетку утакмице, али је Звезда брзо заиграла одбрану на свом нивоу, па је Римац у 6. минуту затражио тајм-аут (8:3).

Брзо су црвено-бели дошли до двоцифрене предности захваљујући пре свега одбрани, а после десет минута водили су резултатом 19:10 уз по 6 поена Симоновића и Цирбеса и 5 Јовића.

Ништа се није променило ни почетком друге деонице. Иако су судије често сецкале игру фауловима, Звезда је наставила са одличном одбраном и на тај начин је чувала стечену предност.

После прве тројке црвено-белих коју је убацио Лазић на асистенцију Гудурића тренер Цибоне је затражио нови минут одмора – 28:14.

Три минута пред полувреме у покушају да не дозволи грешку у вођењу повредио се Стефан Јовић, а црвено-бели су наставили да подужу предност све до тројке Флоренса (32:17).

Уследиле су везане тројке Марка Симовића за највећих +21 (38:17). У самом финишу првог дела Цибона је убацила четири поена и донекле ублажила минус – 38:21. Добра ствар по Звезду је био повратак на паркет Стефана Јовића.

И трећа четвртина донела је много фаулова и слободних бацања, а Звезда је без већих проблема одржавала 20-ак разлике.

Квинси Милер није форсирао у нападу, играо је одличну одбрану под кошем и разигравао саиграче, а у нападу је најрасположенији био Марко Симоновић који је погађао за три поена.

Имали су црвено-бели средином треће деонице највећих +24 (51:27), а Цибона се после техничке Ребићу и неколико слободних бацања на тренутак спустила испод -20.

Судије су се трудиле да буду у првом плану на овој утакмици, па је и Цирбес зарадио тахничку због приговора. Цибона је то искористила и смањила на крају треће деонице – 61:45.

Цибона је почетком последње четвртине искористила чињеницу да је Радоњић оставио на клупи носиоце, смањила је на -12 (63:51), али уследио је намеран фаул Крушлина који је покушао да зауставио Јовића у контри.

Није ипак Цибона озбиљније запретила, Звезда је лако одбила налет у последњој деоници и на крају је дошла до убедљиве победе.

Коментари / 0

Оставите коментар