АБА - Лукајић: Скупљамо искуство!

Тренер Игокее Жељко Лукајић није био незадовољан поразом у Задру, иако је његова екипа у једном тренутку имала предност од 13 поена у првом дијелу меча.

Кошарка 01.12.2015 | 08:20
АБА - Лукајић: Скупљамо искуство!

Игокеа није имала снаге да у истом ритму одигра свих 40 минута, па је у Задру доживјела седми пораз ове сезоне.

Домаћи кошаркаши вратили су се из минуса од 13 поена у првом полувремену (шест на паузи), направили преокрет и на крају стигли до заслуженог тријумфа 69:60.

Упркос поразу, тренер Игокее Жељко Лукајић није имао шта да замјери својим играчима.

"Честитам Задру на побједи. Ми смо доста дуго били у утакмици, али за побједу нам је недостајао бољи нападачки учинак, поготово најискуснијих играча. Ми смо млада екипа која на оваквим утакмицама скупља искуство и надам се да ће моји играчи из овога извући поуку", истакао је Лукајић.

Милош Коматина није био претјерано кошгетерски расположен. Сусрет је завршио са пет поена, те седам ухваћених лопти.

"Сматрам да смо олако испустили плус 13 у другој четвртини. То је био кључ овог меча. Задар је довољно искусна и квалитетна екипа да би то пропустио казнити. Било је добрих периода у игри нашег тима и на темељу тога можемо бити оптимисти за наставак сезоне", поручио је Коматина.

Кормилар Задрана Анте Назор похвалио је своју екипу, али и навијаче, који су током цијелог меча били уз домаћу екипу.

"Ова екипа опет је показала карактер вративши се из минуса. Желим захвалити нашим навијачима који су били уз нас и када смо губили, они су наша снага. Добар рад на тренинзима сада нам се враћа, поготово са све бољим учинком играча с клупе. Можемо ли дохватити доигравање? Ми желимо наставити радити и побјеђивати, видјећемо гдје ће нас то довести, али наши навијачи су емотивни и ватрени и разумијем њихову еуфорију", рекао је Назор.

Игокеа са скором од пет побједа и седам пораза дијели седмо мјесто са Олимпијом и Тајфуном, са којим ће играти у сљедећем, 13. колу АБА лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар