Бањалука: Пола године за покушај силовања

Окружни суд Бањалука осудио је Бањалучанина Бојана Калабу (36) на пола године затвора због покушаја силовања малољетнице Т.Л., коју је познавао.

Република Српска 30.11.2015 | 22:00
Бањалука: Пола године за покушај силовања

Према пресуди, Калаба је, у стању битно смањене урачунљивости, кривично дјело починио 8. јануара, око 17 часова, у Бистрици, код Бањалуке.

Пресуду му је донијело Судско вијеће којим је предсједавала Весна Станковић-Ћосовић.

"Приликом одмјеравања казне Суд је имао у виду да је оптужени у вријеме почињења дјела био битно смањено урачунљив. Као олакшавајућу за њега Суд је оцијенио и чињеницу да је неосуђиван и да је дјело остало у покушају", објаснила је Станковић-Ћосовићева. Додала је да је Судско вијеће одлучило да Калаба буде ослобођен плаћања судских трошкова. Станковић-Ћосовићева нагласила је да је на основу доказа утврђено да је оптужени крив.

Према пресуди, Калаба је малољетници, док је ходала сама, пришао, повукао је и рекао јој да мора бити његова, односно да је мора силовати.

Она је покушала да се отме, али је он успио да је савлада и обори на асфалт те је покушао да је скине. Ипак, док се опирала, малољетница је успјела да га удари у предјелу гениталија и тада је побјегла. Насилника је касније пријавила полицији.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

01.12.2015 12:09

Требала се држава обавезати да ће му купити козу.

ОДГОВОРИТЕ