Ко је полицајац из Српске ухапшен испред Вучићеве куће?

Полиција је јуче привела Синишу М. (42), који је осам пута за 24 сата затечен како надгледа породични дом премијера Александра Вучића, а око породичног дома председника Владе Србије кружио је у возилу "ауди А8".

Србија 30.11.2015 | 21:00
Ко је полицајац из Српске ухапшен испред Вучићеве куће?

Полиција је јуче привела Синишу М. (42), који је осам пута за 24 сата затечен како надгледа породични дом премијера Александра Вучића, саопштио је јуче министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је нагласио и да су максимално појачане мере безбедности због озбиљности ситуације и за премијера и друге државне функционере за које се сматра да могу бити угрожени.

Министар Стефановић јуче је рекао да се ради о особи рођеној 1973. године, из Шековића (БиХ), с пребивалиштем у Београду, да је био припадник полиције Републике Српске и Србије до 2009. године, а последњих година је у вези с барско-будванском криминалном групом.

Та особа је, каже Стефановић, и бивши припадник обезбеђења Луке Ђуровића, извршиоца најтежних кривичних дела, који је убијен 2013. године. Ђуровић, како је подсетио Стефановић, био је у блиској вези с Луком Бојовићем.

Приликом привођења, пренео је Стефановић, та особа се налазила у возилу „ауди А8“ београдских регистарских ознака. Како је истакао, С. М. је после привођења више пута променио исказ, а последњи пут је рекао да то ради за нечији рачун.

"У току је интензивна полицијска акција с циљем да се то расветли. Максимално су појачане мере безбедности због озбиљности ситуације и за премијера и друге државне функционере за које се сматра да могу бити угрожени", нагласио је Стефановић.

Он је додао да када се припадник једне тако озбиљне криминалне групе осам пута за 24 сата затекне код премијеровог дома онда је јасно да то не ради из добрих намера. Стефановић је нагласио да су власти заинтересоване за детаљну и брзу истрагу и да ће она показати који су мотиви.

Дарко Трифуновић, професор Факултета безбедности, уверен је да појава неког ко прати премијера баш у овом моменту није нимало случајна.

"То је типично ширење атмосфере страха, а циљ је и довести премијера у параноју. Све се дешава у моменту када је покренуо нека суштинска питања и када је ударио у интересе моћника. Он дефинитивно некоме смета, не Синиши М., на његовом месту је могао бити било ко, он је случајно изабран, а иза њега стоји криминална банда, односно српска политичка мафија", каже Трифуновић за “Ало!”.

Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности, истиче да је сада кључно да полиција утврди мотиве, односно испита зашто је Синиша М., који је иначе у полицији до сада неколико пута мењао исказе, био испред премијерове куће.

"Реч је о припаднику специјалне јединице полиције, дакле, о неком ко је јако добро обучен, такође о неком ко је био у вези с одређеним криминалним групама. А ако један такав човек опсервира око куће премијера, то није нимало наивно и зато је јако битно да полиција утврди мотиве и за чије интересе тај човек ради јер је чињеница да постоји много људи који би били спремни да му науде".

Извор: Телеграф

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Босанац

30.11.2015 20:10

Је ли тај полицајац потенцијални терорист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.11.2015 20:20

Јок! То је Мистер бин. Само њега осам пута могу да ухвате у току једног дана. Смешна и глупа прича.

Name

РЕ Босанац

30.11.2015 20:46

Па вјероватно је некакав свети ратик чим му не објављују име или је како кежеш некакав потенцијални терорист, али зависи опет како се зове, ако није Мујо и није и не може бити терориста хахахаха????

Name

ре босанац

30.11.2015 23:02

не мозе бит терориста,није муслиман

Name

Мики

30.11.2015 20:51

Приредба али за кога Ако је цовек врхунски обучен како је онда тако наивно опсррвирао Премијера. зашто је на пресу постројено 15-20 полицајаца свих врста и родова. Смесно зар не. напокон нека зандармерија ради свој посао па ћемо сазнати све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укио

30.11.2015 21:02

Мало у полицији мало радио у криминалу и то је слика и прилика српског полицајца специјалца,цаст малобројним устрасеним постеним радницама Мупа.Али ова прица за мене је превисе надувана.Измисљање видљивих непријатеља по 8 пута на дан,је горе од оне бајке о тузланском Хотелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.11.2015 21:05

Јабадабаду!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

30.11.2015 21:30

Један од паметнијих коментара у задњих мјесец дана.

Name

фарса

30.11.2015 22:04

Плаћено му да кружи и буде приведен. Сапуница се наставља. на тај начин се код будала убере много поена. А на власти се остати мора. Велики су улози у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

30.11.2015 22:06

Ма био је и дрзавни удар,и хоце да га убију,и Михајловиц и Николиц се свадјају а све због тога јер се такмице ко је постенији и да се слуцајно не деси да неко злоупотрјеби закон.Дајте људи па то су говна из канализације најобицнија као и код нас ...довели их странци и манипулису са њима као и са поповима.Па колико попова педофила има али само је Кацавенда крив.....а онај Ракита педофил и лопов сто су га тукли због тога он није крив и није педофил и није лопов, и није се бавио уцјенама и није пријављивао Србе у Америцку амбасаду,и нису га Амери изабрали и довели у БХ,и не позива сад Србе да граде мултиетницку БХ.Дајте људи висе немојте бити наивни.....њима је задатак постављен од Амера да трпају ову дрзаву говнимадок не експодира све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментатор

01.12.2015 00:50

Кратко и јасно. Свака цаст.Уцјењују овај народ разноразним педофилима,лоповима,наркоманима,убицама,педерима,ментално заосталим,занатлијама,робијасима и то траје вец 25 година. Хитлера су смјенили након 4 године а ове сад сектасе-сатанисте који јасу по Србима ево вец 25 година нико не дира.

Name

родјо

30.11.2015 22:52

Око оваквих десавања само вјерујем кад их коментарисе господин Југослав Петрусиц,а све остало је..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

30.11.2015 22:55

Ре Ја свака част на коментару !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц

01.12.2015 06:06

Тероризам Мектицу хапси све у Маоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

01.12.2015 06:57

Како је испало, када пролазите поред Вучићеве куће, морате окренути главу на другу страну. Ако будете гледали у правцу куће, одма ће вас ухапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

02.12.2015 00:07

Цовјек није знао да је рат зврсијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

02.12.2015 09:55

Пошто је Србија окупирана од Босанаца и пошто им дели држављанства за џаба док староседеоци све то плаћају ....а склони су атентатима од Ђуре из Грахова па до данас уопште не чуди ко је са конца и конопца пуштен у Србију која је тако лепо живела до 1903

ОДГОВОРИТЕ