Сер Алексу се то није дешавало: Ван Галови изговори...

Четири пута у последњих седам утакмица Манчестер јунајтед је одиграо 0:0!

Фудбал 01.12.2015 | 15:20
Сер Алексу се то није дешавало: Ван Галови изговори...

Сер Алексу Фергусону то се ретко дешавало. У последњих 116 његових утакмица пред одлазак са Олд Трафорда Манчестер јунајтед није играо меч без голова. Сада је ситуација сасвим другачија. У последњих седам утакмица четири пута реми са резултатом 0:0. Укупно већ пет пута у сезони. Можда је до кризе Вејна Рунија. Можда и до тога што су носиоци игре у позним играчким годинама. А можда и до Луја ван Гала?

Навијачи су навикли на живљи Јунајтед. Али Ван Гал као да није узнемирен. Или барем на тај начин покушава да заштити екипу и притисак преузме на себе. Скај Спорт се позабавио темом и присетио Ван Галових речи после свих тих "досадних" мечева. Нимало изненађујуће - Ван Галова образложења била су углавном једнолична.

После дуела са Њукаслом 22. августа у којем је Крис Смолинг погодио стативу, а Вејну Рунију поништен гол Ван Гал је рекао: "Мислим да је ова уакмица била једна од најбољих откако сам на клупи. Стварали смо шансе". Тачно, али је Њукасл свеједно успео да први пут у уводних 12 утакмица Стива Мекларена на месту тренера сачува мрежу нетакнутом.

Потом пауза до 25. октобра и дербија са градским ривалом Манчестер Ситијем. Јунајтед није показао ни амбицију да крене напред. Први пут откако статистичка агенција Опта сакупља резултате у првих 45 минута Црвени ђаволи нису упутили ниједан шут у оквир противничког гола: "Свих 90 минута смо контролисали игру против тима какав је Манчестер Сити. Не могу да се жалим", смирено је одговорио Холанђанин.

Само три дана касније тај тим који је "контролисао утакмицу против Ситија" је испао из Лига купа. Од друголигаша Мидлзброга. На пенале. Пуних 120 минута игре није Јунајтед успео да погоди у мету, иако је Џеси Лингард уздрмао оквир гола.
"Када не користиш шансе, а било их је баш, баш лаких за искористити, онда је тешко победити", правдао се Ван Гал.

Нова три дана потом Кристал Палас је одолео. Рутински рекло би се. Јунајтед из отворене игре није ни шутирао у противнички гол. Ван Гал као по матрици, иако су навијачи са трибина узвикивали: "Нападај, нападај".
"У данашњем фудбалу не добијаш много шанси, а ми смо и тако имали прилике да решимо ову утакмицу. Тако да не могу да се пожалим".

За крај 0:0 против ПСВ-а на обележавању 10. годишњице од смрти легендарног Џорџа Беста, чувеног по томе што је увесељавао публику. Његови наследници су, међутим, могли само да је успавају у сусрету са холандским шампионом.
"Могли смо да дамо барем три комада", одговорио је Ван Гал.

Као да је све у најбољем реду. Као да навијачи већ нису почели да губе стрпљење...

Коментари / 0

Оставите коментар