Бореновић: Додик је терет за Српску

Наш политички циљ је преузимање Владе Републике Српске најкасније 2018. и дефинисање договора унутар Савеза за промјене, да би најмање десет заједничких кандидата за (градо)начелнике било из ПДП.

Република Српска 30.11.2015 | 22:42
Бореновић: Додик је терет за Српску

У интервјуу  за "ЕуроБлиц" новоизабрани предсједник ПДП Бранислав Бореновић, који је на челу странке након 16 година наслиједио њеног оснивача Младена Иванића, наводи и нове приоритете.

"Два су нова приоритета за које нисмо ни знали да ће бити неопходни када смо оснивали ПДП. Први је, а вјероватно и најтежи, зауставити одумирање нације, односно пад наталитета. Други изазов је борба против тероризма који постаје дио наше свакодневнице", каже Бореновић.

КОЈИМ ПУТЕМ ЋЕ КРЕНУТИ ПДП ВАШИМ ИЗБОРОМ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА?

Ове промјене у лидерству ће се одразити и на давање шансе сљедећој генерацији. Већ има довољно изграђених млађих политичара у ПДП, што никако не значи да ћемо из процеса доношења стратешких политика и одлука мимоићи страрије, мудрије.

Хоћемо да доведемо до савршенства процесе комуницирања унутар странке у којима ће сваки члан, симпатизер и заинтересовани грађанин, бити дио нашег става и рјешења.

Жеља нам је промијенимо модел понашања, који разара наше друштво, хоћемо да политика буде професија за стручне, компетентне и одговорне људе, а не привилегија за стварање отуђених породичних каста.

КАКО ТО МИСЛИТЕ ДА УРАДИТЕ?

"Увешћемо правила и процедуре, прво унутар ПДП, гдје ћемо укинути јавно плаћене функције по више основа и искоријенити непотизам као правило понашања владајуће коалиције. Касније ћемо то примијенити и у будућим одговорнијим владама. Остајемо досљедни у креирању и провођењу нове економске политике, с циљем смањења стопе незапослености на 20 одсто, довођења годишње отплате кредитних рата на ниво испод 20 одсто у односу на изворне приходе. Циљ је да зауставимо раст дефицита, покренемо привредне активности и запослимо Српску. Борба против корупције и криминала биће бескомпромисна, а реална социјална политика мора бити наша обавеза".

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СНСД МИЛОРАД ДОДИК ИЗЈАВИО ЈЕ ДА ЈЕ ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ТА КОЈА ЈЕ ИЗДЕЈСТВОВАЛА ДА ПРЕУЗМЕТЕ ПДП?

Мислим да се Додик потпуно изгубио у времену и простору. Један дан ме вријеђа, а други дан негира да ме је уопште поменуо, као одговор на позив да се суочимо аргументима и ставовима један насупрот другога. Додик све више постаје човек прошлости, терет за Републику Српску, не дозвољава јој нормалан развој, што прије оде то је боље за грађане Српске. На његове небулозе о томе да сам агент британских служби поручујем му да ће ПДП бити одлучнији и немилосрдији у борби против корупције и криминала него Џемс Бонд у својим најбољим издањима.

ШТА ЋЕТЕ РЕЋИ НА СУДУ АКО БУДЕТЕ ПОЗВАНИ ЗА СВЕДОКА У СУДСКОМ ПРОЦЕСУ "ДОДИК ПРОТИВ ДОДИКА"? 

Истину, оно што стално говорим и поткрепљујем аргументима и болним чињеницама. Од „оптуженог“ Додика очекујем да одговори гдје су народне паре.

ХОЋЕТЕ ЛИ БИТИ КАНДИТАД ОПОЗИЦИЈЕ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ?

Очекујем договор унутар СЗП око заједничких кандидата за цијелу Српску, па тако и Бањалуку. Бањалуци је потребан заједнички кандидат опозиције који ће побиједити и извући највећи град републике из финансијског и моралног блата.

КАКО РЕПУБЛИКА СРПСКА ТРЕБА ДА ОДГОВОРИ НАКОН ШТО ЈЕ УСТАВНИ СУД БиХ ДАН РЕПУБЛИКЕ ПРОГЛАСИО НЕУСТАВНИМ?

Сви треба да реагујемо исто, јер овдје не смије бити различитих мишљења и мислим да их нема, нити ће их икада бити. То је наш Дан и настављамо га славити. Све треба учинити да се одлуке у ровитој БиХ никада више не доносе прегласавањем једног или два народа, јер то руши основни постулат на којем се заснива живот у БиХ.

НАКОН ПОДНОШЕЊА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ПРЕМИЈЕРКЕ ЖЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЋ, ОНА ЈЕ ОПОЗИЦИЈУ НАЗВАЛА "ЛАКРДИЈАШКОМ ДРУЖИНОМ КОЈА ОПСТРУИШЕ СВЕ ШТО МОЖЕ ДА БУДЕ ДОБРО". КАКО ТО КОМЕНТАРИШЕТЕ?

Та особа више не заслужује никакав коментар. Потпуно је ирелевантна.

БН ТВ/ ЕуроБлиц

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

Око соколово

30.11.2015 17:44

Лоше си почео. Отишао си јуче на састанак код оног који је терет за РС и састанчио са том ирелевантном цуром. Дакле зашто бих ти вјеровао да си за стварне, радикалне промјене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

30.11.2015 19:17

Око соколово-састанак се морао одржати за јединство РС.Додик није РС већ само пресједник једне партије као и остали.Сав нормалан народ поготово борци нису за Додика и његову политику али се мора поштовати и вилети РС

Name

Покојна Милева

30.11.2015 20:25

Види нам премијерке у накој емисији на РТРС...ко јој поцупа обрве руке му отпале...скоро да су исте као код Момцила..лијева је дупли веца од десне...а ста прица не стизем цути...

Name

ПОСМАТРАЧ

30.11.2015 17:47

Бореновићу ниси лош момак али се спусти мало на земљу,прецјењујеш и себе и ПДП,не заборави да сте у последњим изборима испливали захваљујући гласачком тијелу СДС...Не истрчавај као неко ко је највазни у СзаП, јер ти то засигурно ниси...Сретно у политици, одмерено и мудро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.11.2015 18:17

Све је рецено. СДС им је пуно дао!

Name

Врле

01.12.2015 01:05

Није им нико ниста дао, ПДП једини има сувислу политику, а СДС се понаса као народни покрет и није еволуирао од ратних дана када је то био добар нацин дјеловања гдје се српски народ окупио око СДС-а. СДС као такав, српски народни фронт, је добар због базе и гласова али нема политике и не мозе артикулисати свој наступ. Босиц је добар и паметан цовјек али није лидер и мене цини нервозним када гледам његове јавне наступе. Да јос додамо и то да постоји дубоки јаз унутар самог СДС-а проузрокован Тадицевим кадровским рјесењима. Све ово цини ПДП партијом која би требала бити лидер у СзП јер је једина партија на овим просторима која има модеран концепт дјеловања слицан ономе познатом у модерним западним демократијама.

Name

Ццц

30.11.2015 17:51

Еј мој Бореновицу ја ћу обећати много висе а да ли ћу несто од тога урадити а и сто би народу је битно обецати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.11.2015 22:01

Покушаће до 2018-те...пише у тексту. Значи ништа, из X у X.

Name

Михаило Микић

30.11.2015 17:54

За сиромашни и незапослени СРБски Народ Светог Саве није само Додек ТЕРЕТ већ сви политичари који ништа не производе већ само сједе ма ГРБАЧИ народа продајући народу умјесто хлеба маглу са лијепим причама без садржаја. НИСУ политичари зато криви већ народ који има ВЛАСТ КАКВУ ЗАСЛУЖУЈЕ! ДА ЈЕ БОЉИ НАРОД БИЛА БИ БОЉА И ВЛАСТ КОЈА ДОЛАЗИ УМЈЕСТО СА НЕБА ИЗ ГРЕШНОГ И РАСРБЉЕНОГ СРБСКОГ НАРОДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

биллy

30.11.2015 22:18

Док Додика цува Бакир, не боји се он СзП. Отворите мало оци и погледајте какве игре они с нама играју. Народ нема ста да једе. Срамота.

Name

марко самардзиц

30.11.2015 17:56

Све странке унистити у корјену!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

30.11.2015 19:29

МАРКО, Бог ми је сведок да немам против никога ништа али вишестрачки систем какав је сада код СРБа не одговара животним погледима СРБског Народа. СРБи погрешно мисле да живе у демократији али то није тако. СРБи живе у најгорем виду анархије или лажне демократије коју сам ја крстио као ДЕМОНократија. Зашто је наш друштвено политички систем ДЕМОНСКИ или ЂАВОЛСКИ а није хришћански и СВЕТОСАВСКИ? Зато што У њему правде нема и тај дистем не почива на истини Христовој и правди Божијој. Куда се год окренете око себе само видите бједу и сиротињу, лаж и превару а нигдје радост и весеље. То је због тога што су СРБи кроз југословенство отпали од Бога и СРБства, Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота, а кроз комунизам се РАСРБИЛИ толико пуно да су постали нови ЗАМБИ НАРОД. Јуче смо читали како "србин" умјесто своје Крсне Слљве слави комунистичке празнике масона Ј. Б. Тита, и онда се питамо зашто припадао као народ је рачунајући оних 5 или 10 посто бивши комуниста и њихове дјеце који су немилосрдно као највећи лопови опљачкали своју земљу и свој народ (част онима који нису) не желећи да знају да СВЕ ШТО ЈЕ ОТЕТО ТО ЈЕ И ПРОКЛЕТО. НА Западу сваки народ има свој НАЦИОНАКНИ ПРОГРАМ за најмање сто година и политичке странке се међусобно такмиче која ће брже и боље да испуни тај национални програм којег СРБи НАЖАЛИСТ немају нити су икада имали јер Гарашанин је направио нацрт а не национални програм. Остајући под комунизмом без вјере Прађедовску СРБи су постали безбожнички самитњаци које су међусобно завађене и подељене и које зато не осећају да су они јединствени СРБски РОД који се зато волио и поштује, за који се живи и умире. Код СРБа више нема СЛОГЕ И ЈЕДИНСТВА МИСЛИ И РАДА. Један СРБин хоће да прави свињац, други кокошињас, трећи шталу И тако редом док се не посвађају не знајући да само заједничким трудом и радом можемо све то имати јер САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА. Умјесто слоге ми данас имамо неслогу, умјесто спаса имамо робство против којег се не боре политичке странке јер оне су заузете попут гладни паса борбом око оглођане кости коју непријатељи Бога и СРБства вјешто убацују међу СРБе који се нису сјетили да бијели медвјед не живи у Африци и да банана ме расте у Сибиру. Свако поднебље има своје особине као и народ који живи под њиме. Наша народна особина јесте да смо због недостатка НАЦИОНАЛНОГ ПРОГРАМА НЕСЛОЖАН народ у коме сваки СРБин жели да буде по његовом или никако или како то наши непријатељи лијепо кажу "СРБи су ти попут вашки. Сваки наопачке. Тој србској нелози пуно доприносе сада и политичке партије или странке које као што то и само њихово име каже држе страну једној групи политички истомишљеника а не цијелом народу или боље речено које цепају ради својих политички а не народни интереса и циљева јединство СРБског Народа. Зато су политичке странке са својим световним програмима за сада погубе а не корисне у животу СРБског Народа!

Name

марко самардзиц

01.12.2015 05:28

Поздрав за Михаила!Морамо позивати народ да без слоге И љубави нема среце,даце Бог да се окренемо правим људским врједностима!!!

Name

Мирко

30.11.2015 18:14

БОРЕНОВИЦУ,СВИ ОВИ КОЈИ ДАЈУ ЦУДНЕ КОМЕНТАРЕ СУ ЉУБОМОРНИ НА ПДП-е. НИСАМ ГЛАСАО ЗА ПДП-е,АЛИ У БУДУЦЕ ГЛАСАМ. САМО НАПРИЈЕД БОРЕНОВИЦУ,БАЊАЛУКА ЈЕ УЗ ТЕБЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

30.11.2015 18:30

Нек је вала да видимо и то.

Name

ацо

30.11.2015 18:46

Мирко тај да воли ову дрзаву у свом бутику би издавао фискалне рацуне.

Name

Чича

30.11.2015 19:21

Мирко какав си ти трол

Name

Е мој Мирко

01.12.2015 12:11

Мислим да ни ти у то не вјерујеш. Шта Бореновић има иза себе? Колико радног стаже и гдје? НИ дана, ако не рачунамо рад у бутику !!! СДС мора дати градоначелника Бања Луке ако желимо да нешто промјенимо!

Name

нота бене

30.11.2015 18:17

Једина три лидера политичких партија који се нису јуче отишли поклонити Мили Додику и увући у дупе Александру Вучићу су професор Алекса Милојевић, Адам Шукало и Миланко Михаљица. Вријеме ће показати шта је с њима тројицом а ови који су били на састанку, папци су. С њима нема промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.11.2015 21:41

Ко их ферма за било сто. Немају заједно 3000 гласова

Name

Хм

30.11.2015 22:29

Ре Ре, Имаће! Далеко више него до сад.

Name

посјетилац

30.11.2015 18:20

Иванић је за избор срспок члана предсједнишва бих имао више бирача муслимана, него што је имао бирача из властите странке. Бирачи СДС су изнијели његову побједу. Толико о изборној бази ПДП-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрално

01.12.2015 19:56

СДС је имао промашену инвестицију са ПДП-ом....Кључна мјеста добио пдп, вишеструко изнад њиховог стварниг капацитета. Треба извући поуке из прошлих избора, СДС има капацитет и то треба материјализовати а не да то искориштавају паразити.

Name

Папак

30.11.2015 19:14

Коцавенда је Додик-а благословио. Сви за једног, један за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

30.11.2015 19:18

Отисли сте синоц код Баје а нисте требали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

30.11.2015 19:22

То сто сте исли код Додика само сте му помогли, а мозда је он то и договорио, све це он урадити да сацува покрадено од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп Сековици

30.11.2015 19:23

Цеститке Бореновицу акобогда у Сековицима за локалне изборе ПДП добија нацелника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младе снаге

30.11.2015 19:56

Господин Бореновиц и господин Зоран Талиц су тандем убитацан. Бања Лука је срецна сто их има, а тек ПДП..... Нити једна странка нема овако два млада и изузетно политицки и друствено компетентна цовјека! Ипак има наде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

30.11.2015 20:07

Бране,само ради тако и јос острије према резиму,твоје вријеме је досло само не попустај. Пусти ове сто имају нагативне коментаре и њих морас побједити они не знају ста хоце.. Само оно сто казес и испостуј,народ це то препознати. Ти си будуци премијер!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

30.11.2015 20:31

Кад прочитам ове коментаре и процјене и оцјене јучерашњег састанка ја се разочарам гдје и са ким живим и говорим дјеци да одлазе јер смо ми туп народ,народ који се храни национализмом и примитивизмом наравно бајиним и њему сличним.Углавном ко најмање зна он је најгласнији,па кад чујем кад се укључе у програм директно незналице осрамоте цијелу нацију јер нису од 90е мрднули у свом јадном мозгу.Па шта ако су отишли у палату па то је народна палата а не Додикова,то су наши очеви градили,и бранили крвљу и огњиштима изгубљеним,ово није снсд дјеталина дједовина,а тајкуни ће падати тамо гдје су се најмање надали,има у нашем народу и вриједних и радних људи и скромних и нормалних,који знају и пјешке ходати а не лијечити шизофренију бјесним аутима,и гомилама хране сервираних на глупим шведским столовима па послије празника не личе на људепроклетиња их разобличи као да код куће ни хљеба немају и могло би се до дутра писати о овом јаду од карактера који мисле да парама купују све не знајући да највећа будала из здјеле узима највећи кромпир па се удави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.11.2015 21:04

Мила,цеститам за коментар.

Name

јок

30.11.2015 22:34

Мила, нажалост, није то ни народна ни државна палата него управо баш Додикова. Из те "народне" палате је истјерао управо Младена Иванића. А Иванић му је опет дошао на ноге. Зато што је то Вучић тражио. Иванић је што се мене тиче завршио каријеру. Можда ће још нешто остати да буде народно кад додик оде, али тешко. Једино камењар. И ко буде имао козу, тај ће бити газда.

Name

Јдкф

30.11.2015 20:47

Јаста је човјек има 130кг куда прође дроби асвалт. Теретан је пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.11.2015 22:22

Замолио би Г Микица да нетура њуску у све он је професинални Србин кога је исталирала организација епархије зв.туз да позива на којекаква јединства он је добро плацен и задузен да стити политицко црквене лопове у сјені господа бога и Српског јединства.Молио бих Вас да напишете шта имате од имовине и колико вам је примање ако толка поштењацина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

30.11.2015 23:44

Ни један Србин није Микица два пута процитао. Ти си први.

Name

ре Србин

01.12.2015 07:52

Свака цаст брате Србине за овај коментар.Давно сам хтио да то написем али одмах би било да писе неки Мујо,Бајро,Мустафа сто ме највисе увриједи на овим коментарима.Знаци ако неко има другације мисљење него Додик или његови подобни ПАПЦИ одма си Мујо ил Хасо а Г.Микица сам одавно игнорисао и његове коментаре само прескоцим па и будала види да је само један плаценик који је дебело плацен за испирање мозгова попут оних вехабија сто залудјују јадни биједни народ а највисе на њихову стету.Управу си то кад казес нека написе ста има од имовине вјерујем да неби могло све статити на један коментар требало би му најмање два дана да писе а нама у име господа Бога и Српског јединства просипа му.а под бубреге.Овакви су опаснији и од најопаснијих.

Name

Михаило Микић

01.12.2015 08:37

ОДГОБОР СРБСКИМ ПАМЕТЊАКОВИЋИМА: "СРБИНУ" ЗЕРИ И ВАЛТЕРУ упутио сам синоћ али се мој одговор изгледа због тога што је написан објективно ни по баби ни по стричевима већ по правди Бога истинитог успут негдје изгубио што није никакво чудо када се зна да босанско друштво још увијек није зрело и просвећено довољно да може са миром примити оправдано критику и другачија мишљења. У Босни је највећа слобода мишљења. Можете да мислите што год хоћете само своје мишљење као и за време Тита несмијете никоме да кажете јер онда је то вербално деликт за који се одговара, а ако своје мишљење изложити у писаном облику онда је то кривично дјело за које се може ићи У затвор јер вређате достојанство мртвог Тита називајући његову брачну и ванбрачну дјецу комунизма њиховим правим сатанским именом. Зато о мртвом Тити све "најбоље" са молитвом Свемогућем Богу да и његова дјеца као следбеници сатанским комунизма што прије преселе у вечна ловишта код Тиме оца свога. Док комунистима, југословенима и свим другим СРБским изродима попут УДБША не буде смркло будите сигурни Да неће моћи ни СРБству да сване. У своме животу обишао сам пола свијета јер она друга половина је била у комунистичком ропству али нигде нисам нашао народа да се попут Југословена и комуниста маршала Тита СТИДЕ свога СРБског порекла, да презиру сами себе што су СРБи а да тога нису ни свјесни. То је јединствени феномен у свијету о коме ће наука још дуго расправљати и када више небуде било Југословена и комуниста СРБског порекла. Комунистички режим били су такође у многим другим земљама али комунисти своме народу нису нигдје толико велико зло нанијели колико су југословенски комунисти СРБског порекла зла нанијели Православним СРБима. Били су комунисти и СРБи исламске и римокатоличке вјере али они нису никада попут "СРБа" који су били православних порекла своје истовјернике са толиком сатанским мржњом прогонили као што су то радили у име комунизма "СРБи" маршала Тита од Крцуна и Ранковића до ових најновијих мрзитеља Бога и СРБства. Срби исламске вјере су прво били муслимани а затим комунисти исто као и СРБи римског обреда који су прво били римокатолици, затим Хрвати а комунисти по службеној дужности за разлику од "Православних" СРБа који су били и остали прво комунисти и Југословени а када су Хрвати и муслимани почели због тога "СРБе" да прогоне они су у невољи својој сетили се брзо да су они некад били Православни СРБи. Зато гов... нетреба дирати, нека они Законом Живота помру у смраду своме. ЖЕЛИМ САМО СРБЕ ПРАВЕ ДА УПОЗОРИМ ДА ДОБРО ПАЗЕ КО СРБЕ ВОДИ, ЈЕР АКО БУДУ КАО ДО САДА СРБИ ИШЛИ ЗА СВОЈИМ ГРОБАРИМА ИЛИ КОМУНИСТИЧКИМ ... УБРЗО ЋЕ ОНИ И САМИ У ГОВ... ДА ЗАВРШЕ!

Name

посјетилац

01.12.2015 15:14

Српском витезу и господину Микићу су примања знатно мања у односу на примања српске политичке елите која баштини комунистичку традицију , а сада столује у Сарајеву, диванећи са Бакиром Изетбеговићем. И још једна важна ствар, одавно нисам прочитао нешто боље од коментара српског господина Микића.

Name

валтер

30.11.2015 23:15

Микићу опет фушариш са таблетицама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

30.11.2015 23:17

Мила , свака част на коментару !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

01.12.2015 05:06

Ако је судеци по Бијељини ПДП овде функционисе добро .Цесто видјамо педседника Г.О.ПДП БН како лоцу у "Елитним кафанама " у Бијељини .Са странацким колегама (сви на дрзавном послу т.ј.народним парама).Сто се тице непотизма е тек ту је Сампин ,брат ради у Водама Српске ,зена Јавни фонд за дјецију заститу,свастика Грдска управа .итд.и сам он као посланик Фонд ПИО РС. Тако да Бореновицу прицате прице које немају везе с васим понасањем.Не волим ниједне али оно сто ви овде показујете у Бијељини је срамота мозда цак и гора него у СНСД-у .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дха

01.12.2015 12:14

Страсно..који си ти марковицу идиот..

Name

Лорд

01.12.2015 10:15

Свака част, прва странка која је промјенила руководство. РЕСПЕЦТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кула

01.12.2015 22:44

Једина странка која је до сад више пута мијењала руководство је СДС. ПДП је и даље власништво Младена Иванића. Бореновић је луткица на концу. а Младен ће се и даје увлачити Вучићу.

Name

за херц

01.12.2015 10:47

Мало си побрко лонцице Милорад јесте преседник снсд али и преседник рс то је цињеница једино Бореновиц је истинито рекао да це покусати 2018. Сумњам нема он сансе није он сто мисли тек це пдп да дозиви пропаст. Иваниц је ипак био политицка лицност а овај нема сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

02.12.2015 11:37

ПЕТАР ДЈОКИЦ ЈЕ ОДВЕО ХОЛАНДЈАНЕ КОЈИ ПЕРУ ПАРЕ ВЛАСНИКЕ ХАНДY ПЕТ ДИРЕКТОР МАРИНА СИЉЕГОВИЦ У КОСМОС И НАПРАВИО УГОВОР С ЊИМА ДА У СЛУЦАЈУ СТЕЦАЈА КОСМОСА ИМАЈУ ПРАВО ПРВИ ДА ГА КУПЕ ЗА МАЛИ НОВАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

03.12.2015 10:48

ПЕТАР ДЈОКИЦ ЈЕ ФИРМУ ХАНДY ПЕТ ХОЛАНДЈИАНИ СУ ВЛАСНИЦИ КОЈИ ОВДЕ ПЕРУ НОВАЦ ОДВЕО У КОСМОС ДА ИМ YА МАЛИ НОВАЦ ДА КОСМОС У СТЕЦАЈУ

ОДГОВОРИТЕ