АБА: Звезда жели да скине "проклетство" након побједа у ЕЛ!

Кошаркаши Црвене звезде од 21 час дочекују Цибону у хали Пионир у мечу 12. кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 30.11.2015 | 17:00
АБА: Звезда жели да скине "проклетство" након побједа у ЕЛ!

"У госте нам долази клуб са изузетно богатом историјом. Након освајања АБА лиге ушао је у једну фазу стабилизације. Цибона је у ову сезону ушла са тимом који очигледно није могао да одговори жељама и амбицијама. Ипак, сада у тотално другачијем амбијенту нам долази јер је направљен низ промена које су позитивно утицале на тим и подигле његов квалитет", рекао је Радоњић.

Он је поручио да би се Загрепчани сигурно борили за врх табеле да су са актуелним саставом почели сезону.

"Ту су сада играчи иза којих су велике каријере, као и млади са великим талентом. Биће растерецени са жељом да искористе наш императив. Морамо да одговоримо на обавезу која је пред нама и квалитетном одбраном, максималном концентрацијом и озбиљним приступом покушамо да контролишемо ситуацију", навео је црногорски стручњак.

Радоњић истиче да црвено-бели не смеју да дозволе да растерећеност Цибоне дође до изражаја, већ квалитет његовог тима.

"Цибона заслужује апсолутни респект. Свесни смо да неће бити лако, иза нас је само један тренинг после Реала, али морамо да будемо да висини задатка. Оптерећени смо проблемима, због чега нам је помоћ навијача још потребнија", закључио је Радоњић.

Црвено-бели су до сада доживели три пораза у Јадранској лиги, од тога два у Пиониру, управо после евролигашких победа - прво од Олимпије, а онда и од Игокее.

“Утакмице у АБА лиги, ма колико то чудно звучало, битиније су него ови мецеви у Евролиги јер ми се кроз АБА лигу квалификујемо за Евролигу. После претходне две победе у Евролиги смо изгубили следећи меч у АБА лиги, тако да морамо максимало да удемо озбиљни и фокусирани у меч“, каже бек црвено-белих Марко Гудурић.

Са друге стране, Цибона има скор 4-7, а тренер Славен Римац каже да његов тим мора да одигра добро у одбрани.

"Одређених проблема с повредам имамо, али без обзира на то, добро ће нам доћи ово време да се подигнемо за наставак утакмица идућих пет кола. И да покушамо да дођемо до које победе. Црвена звезда већ дуго има проблеме са саставом и повредама, тако да ни у она није у идеалној ситуацији. Међутим зна се, имају лепе шансе да прођу у Топ 16 Евролиге, неће нам бити у Пиониру пред њиховим навијачима. Напашћемо их тамо где сматрамо да су слаби, али реч је о екипи која може да се прилагоди на више ствари, тако да морамо да будемо паметни и много бољи у одбрани“.

АБА, 12. коло:

понедељак:
18.00 Задар – Игокеа
21.00 Црвена звезда – Цибона

недеља:
Тајфун – МЗТ 68:62
Цедевита – Партизан 75:72
Будућност – Сутјеска 89:87

субота:
Олимпија – Металац 76:62
Мега Лекс – Крка 84:77

Табела:
1. Будућност 10-2
2. Цедевита 9-3
3. Мега Лекс 9-3
4. Црвена звезда 8-3
5. Крка 6-6
6. Олимпија 5-7
7. Задар 6-5
8. Тајфун 5-7
9. Игокеа 5-6
10. МЗТ 4-8
11. Партизан 4-8
12. Металац 4-8
13. Цибона 4-7
14. Сутјеска 3-9

Коментари / 0

Оставите коментар