Шифринова поново убједљива у Аспену!

Америчка скијашица Микаела Шифрин остварила је два тријумфа за 24 часа, пошто је била најбоља и на другом слалому пред својим навијачима у Аспену.

Остали спортови 30.11.2015 | 16:20
Шифринова поново убједљива у Аспену!

Само дан пошто је остварила најубедљивију победу у историји слалома у Светском купу, Шифринова је поново убедљиво славила.

Овога пута је имала две секунде и 65 стотинки предности, 42 стота дела секуде мање него у суботу, у односу на Швеђанку Фриду Хансдотер, док је трећепласирана била Шарка Страхова из Чешке.

Српска скијашица Невена Игњатовић није успела да се пласира у другу вожњу, пошто је у првој 54, са шест секунди заостатка у односу на Американку.

Шифринова је у недељу још једном показала да је класа за себе у слалому, тиме што је била недодирљива у обе рунде. На четвртом месту нашла се Канађанка Ерин Милзински, испред аустријских скијашица Кармен Талман и Михаеле Кирхгасер и Петре Влхове из Словачке. Међу првих десет нашле су се и Норвежанка Нина Лесет, Шарлог Шабл из Швајцарске, односно Францускиња Ан-Софи Барте и Реси Штиглер, које су поделиле десето место.

Шифринова после нове победе држи чело генералног пласмана са 280 бодова, испред Хансдотерове са 195 и Италијанке Федерике Брињоне која има 160.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се спустом у канадском Лејк Луизу у петак.

Коментари / 0

Оставите коментар