Отмичарке мале Маше одбијају кривицу

Францускиње, оптужене за учествовање у отмици мале Маше из руку мајке у марту ове године у Београду, негирале су данас у Специјалном суд своју кривицу.

Србија 30.11.2015 | 16:55
Отмичарке мале Маше одбијају кривицу

Првооптужени Себастијан Браншу Мишел је рекао да не жели поново да износи своју одбрану.

На припремном рочишту Себатијанова супруга, Горин Алексија Сандрин Браншу, и њихова ћерка Емелин Улијет Кристел изјасниле су се да нису криве, рекла је Тањугу њихов бранилац Ирина Боровић.

Оне су, како је додала Боровић, најавиле да ће своју одбрану детаљно изнети на почетку суђења које је заказано за 14. и 15. децембар.

Оптужница
Тужилаштво за организовани криминал оптужницом их терети да су као припадници организоване криминалне групе 13. марта у Београду у Улици Браће Јерковић 227, отели малолетну М.П старости непуне две године, која се са мајком Мирјаном Пренковић кретала улицом враћајући се из оближњег маркета.

Себастијан Браншу Мишел има браниоца по службеној дужности којег му је поставио суд.

Своје троје оптужених данас су имали преводиоца за француски, а у судници се појавио и пуномоћник породице отете девојчице, као заступник оштећених у овом случају.

Оптужени Французи налази се у притвору од хапшења 13. марта ове године након инцидента.

Сумња се да је малу Машу из руку мајке отео Себастијан Браншу Мишел, тако и однео је у возило у коме га је чекала Горин Алексија Сандрин Браншу.

Возилом су се упутили ка граничном прелазу, а у току вожње окривљена Емелин Улијет Кристел је девојчицу пресвукла и променила јој фризуру како би изгледом подсећала на њену биолошку кћер, чији је пасош имала у возилу.

Након извршене отмице, отмичари су се са отетим дететом упутили у правцу граничног прелаза ради бекства из Србије.

Међутим на ауто-путу, на наплатној станици Шимановци нису се зауставили, већ су пробили рампу, а у потери која је након тога уследила полиција их је сустигла непосредно пре искључења са ауто-пута за Сремску Митровицу и лишила слободе.

Девојчица је након тога враћена родитељима.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

велес

30.11.2015 16:38

Што мајко , не ископа очи , барем једној барем једној од њих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунпадзија

30.11.2015 16:50

Дозивотну их треба осудити све троје. Тако би се Французи понасали да је то неко уцинио у Фра.!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торонто

30.11.2015 19:19

На вјешала у сред Београда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

30.11.2015 19:45

Крамп и у главу

ОДГОВОРИТЕ