Прича: Џејми Варди - фудбалски Роки! Црнчио у фабрици, сад га тражи Реал!

Кога год на свету фудбал бар мало занима зна ко је Џејми Варди. Јесте, то је нападач Лестер ситија. Да, јесте, они су на табели испред Челсија, два Манчестера, Арсенала и Ливерпула. У праву сте, Варди је први стрелац Премијер лиге са 14 голова и престигао је рекорд Руда ван Нистелроја и постигао је гол на 11 узастопних мечева.

Фудбал 01.12.2015 | 00:00
Прича: Џејми Варди - фудбалски Роки! Црнчио у фабрици, сад га тражи Реал!

Добро, а колико вас би га препознало да га сретне на улици. Мали број, сигуран сам. Чак и они који су на кладионици због Лестера изгубили или добили доста новца не би препознали омаленог Британца.

Е, то је судбина која целог живота прати Вардија. Међутим, данас га баш брига. Он ће следеће сезоне играти у неком великану и зарадиће толико новца да бар пет колена Вардија не морају да раде ништа, већ да уживају у благостању. Осим ако овај полудели свет не оде потпуно дођавола и почне ИИИ светски рат. А ваљда неће.

Живот и успех Вардија су нешто што је идеалан сценарио за Холивуд. Ми у Србији нарочито волимо аутсајдере који све победе на крају. Ваљда се надамо да ћемо и ми једном тако. Само, Варди није чекао да му победе падну на главу. Он је био битке, а после пораза је ишао у нову, па у нову, док цео фудбалски свет није замахо белом заставом.

Џејми Варди је рођен пре 28 година. До своје 25. играо је за Флетвуд таун "нонлеагуе" тим.

Пођимо редом. Каријеру је почео у Стокбриџу, клубу који се такмичи у седмој лиги Енглеске. Пре тога је кад је имао 16 година добио ногу из академије Шефилд Венсдеја (да, тамо је играо Дарко Ковачевић) јер је био пренизак. У Стокбриџу је зарађивао 30 фунти по утакмици. Од тога није могло да се живи па је радио у локалној фабрици за производњу карбон влакана. Није радио. Црнчио је. По 12 сати у смени. Па трк на локални киоск да поједе сендвич па правац на тренинг или утакмицу.

Тих дана му се десио невероватан пех. Претукао је неке хулигане који су малтретирали његовог глувог друга. А правосуђе стого. Једно време је био у кућном притвору који је почињао у 18 сати. Да не би дошао у још већи проблем често је истрчавао са утакмица и родитељским колима журио у кућни притвор.
На 107 утакмица је дао 66 голова, па је Халифакс за њега издвојио 15.000 фунти. Наставља да цепа мреже у дресу Халифакса (27 голова) па се сели у Флетсвуд таун. Све великан до великана. У дресу Флетсвуда је већ зарађивао озбиљнији новац. Читавих 850 фунти седмично.

Наспрам рада у фабрици пре коју годину Варди је мислио да му иде одлично. И био је у праву. Свој тим је увео са 31 голом у виши ранг, а продат је Лестер ситију за милион фунти. Са Лестером улази у Премијер лигу и бије све редом, а сада га тражи мадридски Реал и спреман је да му понуди много више од 45.000 недељно колико има у Лестеру.

Због оваквог развојног пута зову га Рокијем модерног фудбала. Наравно као и Роки има своју Адријен. Његова вереница Беки је уз њега и у добру и у злу. Ту је да води његову академију В9, намењену за играче који се такмиче у нижеразредним лигама, али и да га брани када у казину вређа Азијата који му наводно вири у карте.

Датум вечања је померио јер је изнебуха добио позив за репрезентацију Енглеске, а велики су изгледи да буде на ЕУРУ у стартних 11 пре Вејна Рунија.

Још да освоји тутулу најбољег стрелца првенства Европе и онда мирне душе може у Реал да задужи Кристијанову седмицу. Делује немогуће. За Вардија не. То смо ваљда научили.

Коментари / 0

Оставите коментар