Двоструки тријумф Свиндала у Лејк Луизу!

Норвешки скијаш Аксел Лунд Свиндал комплетирао је двоструку победу у канадском Лејк Луизу пошто је после спуста тријумфовао и у супервелеслалому.

Остали спортови 30.11.2015 | 11:40
Двоструки тријумф Свиндала у Лејк Луизу!

Свиндал је до друге победе ове сезоне дошао убедљивије него само 24 часа раније, а његов успех већим чини то што је пропустио претходно издање Светског купа због повреде Ахилове тетиве.

Двоструки освајач великог Кристалног глобуса је на првом супервелеслалому сезоне тријумфовао у времену од 1:29.30 минута, са 35 стотинке предности у односу на Аустријанца Матијаса Мајера. На трећем степенику победничког постоља нашао се Петер Фил из Италије.

Као и у суботу, Фил је рано дошао до вођства и није га испуштао све док на ред није дошао Свиндал, који га је надмашио за 45 стотинки. Мајер је потом успео да се уметне између њих, а његов сународник Макс Франц био је бољи од осталих на подели четвртог места са Американцем Тревисом Генонгом.

Иза су следили Италијан Доминик Париз, Ћетил Јансруд из Норвешке, још један аустријски скијаш Винсент Крихмајр и Француз Адријен Тео, а прву десеторицу комплетирао је Александер Омот Килде.

После три трке у Светском купу у генералном пласману води Свиндал са 207 бодова, испред Фила са 140 и Мајера са 112.

Елитно такмичење се наставља у петак спустом у америчком Бивер Крику.

Коментари / 0

Оставите коментар