Рођендан: 116 година је "Више од клуба"!

Фудбалски клуб Барселона прославио је у недељу 116. рођендан.

Фудбал 30.11.2015 | 15:20
Рођендан: 116 година је "Више од клуба"!

Барселона доминира светским фудбалом у 21. веку, али је због достигнућа током читаве историје у очима многих највећи клуб свих времена.

’Блауграна’ осим спортских има и велику политичку и моралну вредност јер представља основно упориште целе Каталоније која годинама тежи отцепљењу.

Актуелни шампинон Шпаније и Европе 23 пута освајао ие домаће првенство, 27 пута Куп, 11 пута Суперкуп Шпаније.

Поред тога, екипа је освајала 5 пута Лигу шампиона/КЕШ, 4 пута Куп победника Купова, 5 пута Суперкуп Европе, Куп сајамских градова 3 пута и Светско првенство клубова 2 пута.

Каталонци играју на стадиону ’Камп Ноу’, једном од највећих и најлепших здања у свету спорта, а осим свега споменутог, познати су по најбољој фудбалској школи – Ла Масији.

Генерација која је под вођством Пепа Гвардиоле крајем прошле и почетком ове деценије освојила 14 трофеја за четири године сматра се најбољом у историји клупског фудбала, али је актуелни трио МСН (Меси-Суарес-Нејмар) на добром плану да се умеша у тај избор.

Такође, овај клуб најомиљенији је на друштвеним мрежама путем којих је обавестила све присталице пригодним клипом, на којем се види Барселона од најранијих почетака, до највећих успеха.

Сваки љубитељ најважније споредне ствари на свету може само да се придружи честиткама и настави да ужива у мајсторијама екипе коју тренутно води Луис Енрике јер је Барселона ипак, као што и сама парола каже, више од клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар