Рађен: Постоји шанса да ми се смањи казна!

Суспендовани српски ватерполиста Никола Рађен рекао јер да верује да постоји шанса да му Суд за арбитражу у спорту смањи казну због коришћења допинга.

Остали спортови 30.11.2015 | 13:00
Рађен: Постоји шанса да ми се смањи казна!

Рађен је два пута почетком ове године на тестирањима после утакмице био позитиван на допинг, због чега му је Светска федерација пливачких спортова (ФИНА) изрекла четворогодишњу суспензију.

Од тада, Рађен је више пута истакао да је казна оштра, а ове недеље је поднео жалбу суду у Лозани, који ће о њој расправљати 11. јануара.

„Има шансе да ми смање казну. То ми је жеља за 2016. годину“, рекао је Рађен за „Вечерње новости“.

Пошто му није само забрањено да игра ватерполо, већ и да обавља било какву функцију у спорту, Рађен је одлучио да упише Факултет за спорт, смер за тренера.

„Предавања су занимљива, све је потпуно другачије када гледате споља, а не из базена. Може доста да се научи. Ипак, у овом тренутку ми је најважније да смањим казну, а после ћу вући следеће потезе“, истиче Рађен.

Рађен је већ пропустио Светско првенство у Казању, на којем су српски ватерполисти освојили злато. Неће бити у тиму ни за Европско првенство у Београду и Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, али не жели да се потенцира прича о олимпијском злату.

„Већ смо помало и досадни. Нека се само деси, нека дође како треба. Не заборавимо да пре тога имамо Европско првенству у Београду. Ваља пред нашом публиком да доминирамо као у Казању и да са златом у џепу одемо у Рио“, нагласио је Рађен.

Коментари / 0

Оставите коментар