Како Звезда може до Топ 16? Бајерн мора да падне у Пиониру!

Топ 16 је веома близу за кошаркаше Црвене звезде, нарочито после победе над Реал Мадридом са 94:88 у оквиру седмог кола Евролиге.

Кошарка 30.11.2015 | 19:40
Како Звезда може до Топ 16? Бајерн мора да падне у Пиониру!

Према калкулацијама које су се помињалне пре меча са актуелним шампионом Европе, црвено-белим кошаркашима биле су потребне четири победе.

А онда се десило чудо па је гротло Пионира прогутало "краљевиће" тако да Звезда пролаз у Топ 16 фазу држи у својим рукама. Три кола су остала до краја, а Црвена звезда има пол-позицију зато што на два меча од та три игра пред својим навијачима. У Пионир долазе Химки и Бајерн Минхен, а Звезда гостује Фенербахчеу.

Ако би, теоретски славили у сва три последња меча црвено-бели кошаркаши би можда могли и до првог места у групи, али би за то онда било потребно да тим из Истанбула изгуби све мечеве до краја, што је,признаћете, мало вероватно.

Наш представник има већ позитиван скор са Стразбуром, а на ноге му долази и Бајерн Минхен, па би победом над Немцима и са још једном, дакле две до краја такмичења, осигурали пласман у наредну фазу.

У следећем колу у "храм кошарке" стиже Химки, екипа која је поразом од Бајерна закомпликовала ситуацију у овој групи. Звезда би победом практично већ била у наредној фази, чекала би се само утакмица последњег кола са Бајерном у Пиониру.

Истог дана када руска екипа стиже у Београд, у Француској Стразбур и Бајерн играју међусобни дуел из кога ће једна екипа изаћи са четири победе на свом конту. То би значило да до краја такмичења Звезда мора да има минимум тај исти учинак да би отишла корак даље.

Врло лако може да се деси и то да Химки, Реал, Бајерн, Стразбур и Звезда након последњег кола имају исти скор 5-5. У тој варијанти би се прво гледали поени из међусобних дуела, па уколико и по том параметру неке екипе буду изједначене гледала би се кош разлика у међусобним дуелима тих екипа. Црвено-белима би било битно да имају бољу кош разлику од Бајерна, пошто од Стразбура већ имају и тако би прошли даље.

Када би се догодио сценарио по којем до краја групне фазе не би било никаквих изненађења, Црвеној звезди би пролаз даље одлучивао меч са Бајерном. Односно, када би се десило да Стразбур савлада тим Светислава Пешића, а изгуби од Химкија код куће и Реала у Мадриду, Звезда буде поражена од Химкија и Фенербахчеа, а Бајерн буде поражен и од Стразбура и од Реала код куће, црвено-белима била би довољна победа над Бајерном да оде даље. У том случају Београђани и Стразбур имали би по четири победе, с тим што би српски клуб отишао даље због бољег скора у окршају са Французима.

Када се на крају све погледа, сабере и одузме једина јасна калкулација је да Бајерн у Пиониру мора да се победи.

Тренутно стање на табели:

Група А
Фенербахче 6-1
Химки 4-3
Бајерн Минхен 3-4
Црвена звезда 3-4
Стразбур 3-4
Реал Мадрид 2-5

Расопоред последња три кола

8. коло:
Четвртак 3. децембар
20.45 Реал Мадрид - Фенербахче
Петак 4. децембар
20.00 Црвена звезда - Химки
20.30 Стразбур - Бајерн Минхен

9. коло:
Петак 11. децембар
20.00 Бајерн Минхен - Реал Мадрид
20.30 Стразбур - Химки
20.45 Фенербахче - Црвена звезда

10. коло:
Четвртак 17. децембар
17.45 Химки - Фенербахче
20.45 Реал Мадрид - Стразбур
Петак 18. децембар
19.00 Црвена звезда - Бајерн

Коментари / 0

Оставите коментар