Митре, поново нађи ''ђавола'' у себи!

Тренер Њукасла објаснио зашто у утакмици против Кристал Паласа није пружио Александру Митровићу.

Фудбал 29.11.2015 | 12:40
Митре, поново нађи ''ђавола'' у себи!

Жути, жути и црвени.

Тако је почела каријера Александра Митровића у Премијер лиги. Скупо плаћени нападач Њукасла је ипак тим потезима купио навијаче, али је тренера Стива Мекларена купио партијама у утакмицама које су следиле после суспензије.

Из тог разлога је био стартни нападач Њукасла у последњи седам утакмица, а у првих 11 су га сем два гола (против Ситија и Норича) држале и одличне партије у одбрани. Његова пожртвованост на терену спасавала је Њукасл у неколико наврата, а утисак је да није имао среће да постигне неки гол више.

Међутим, после повратка са репрезентативне паузе и катастрофалне партије коју је пружио против Лестера, када је био летаргичан и незаинтересован за игру, уследила је логична казна - клупа.

Није могао гору казну да добије Александар Митровић који је гледао како нападач који га мења Папис Сисе постиже гол у 10. минуту, а онда како "орлови" уништавају његове "свраке". На крају је писало 5:1, а Митровић није добио шансу ни са клупе.

"Имао је тог ‘ђавола’ у себи против Норича, али и у неким другим утакмицама када је играо добро. Али против Сандерленда и Борнмута није никако. Он само мора да научи како то да каналише... Велики је корак доћи из Белгије у Премијер лигу, али може он то", казао је Мекларен.

У неким утакмицама је очигледно имао тог "ђавола у себи", док је у последње две био непрепознатљив. Није то онај момак у кога су се навијачи Њукасла заљубили.

"У неким утакмицама се одлично прилагодио, али је проблем што није константан. Читав тим је неконстантан. Он је млад нападач који је дошао у најбољу лигу на свету, прилагођава се и његове партије због тога могу да варирају", рекао је Мекларен.

У последње време се често прича о његовом физичком стању. Да ли се запустио, да ли мора да смрша. Да ли Митровић ипак мало мора да поради у теретани и да поправи своје тренутно стање?

"Сви морају, сви морају... Не брините, то су мишићи. Проверили смо све, као што проверавамо са свима. Његов проценат масти у телу је у реду, не брините. То је Митрова конститутција и то је начин на који он игра фудбал", казао је на крају Мекларен.

Од сутра - нова "казна". Због убедљивог пораза од Кристал Паласа Мекларен је наредио јутарњи тренинг у недељу и демантовао приче да ће поднети оставку.

Коментари / 0

Оставите коментар