ПЛ: Гол Коларова, Сити лидер! Нико као Варди, претекао и Ван Нистелроја!

Екипа Манчестер Ситија вратила се барем на кратко на врх Премијер лиге, савладавши Саутемптонна 'Етихаду' у оквиру 14. кола – 3:1 (2:0). Центарфор Лестер Ситија Џејми Варди ушао је у историју Премијер лиге, постигавши гол и на 11. узастопном мечу у националном шампионату. Лестер Сити и Манчестер Јунајтед ремизирали су у дерби мечу суботњег програма 14. кола Премијер лиге – 1:1 (1:1).

Фудбал 29.11.2015 | 09:20
ПЛ: Гол Коларова, Сити лидер! Нико као Варди, претекао и Ван Нистелроја!

Нови тријумф уписао је и Кристал Палас пошто је на свом 'Селхурст парку' био убедљив Њукасл Јунајтеда 5:1 (3:1), док је Борнмут у осмом минуту надокнаде донео неописиву радост навијачима и дошао до великог бода против гостију из Евертона – 3:3 (2:0).

У преосталим мечевима одиграним у традиционалном суботњем термину, Вотфорд је на 'Вила парку' поразио последњепласирану Астон Вилу 3:2 (1:1), а Сандерленд у последњих десет минута сломио отпор Стоук Ситија на 'Стадиону светлости' – 2:0 (1:0).

Коло се затвара у недељу, а на 'Вајт Харт Лејну' се игра лондонски дерби – где Тотенхем Хотспур чека Челси од 13.00.

'Грађани' су после пораза од Јувентуса у Лиги шампиона кренули снажно од самог старта, Рахим Стерлинг и Александар Коларов су у уводних пет минута опасно запретили Маритну Стекеленбургу, да би већ у деветом Холанђанин морао да вади лопту из мреже. Стерлинг је пробио по левом боку, ушао у казнени и лако пронашао Кевина де Брујнеа на ивици петерца за 1:0.

Наставила је екипа Мануела Пелегринија са нападима, у 20. минута Фернандињо је имао шансу, али је његов ударац био изблокиран. Међутим, после корнера у наставку акције, шут Фабијана Делфа је неко од дефанзиваца гостију скренуо и преварио сопственог чувара мреже.

'Свеци' су до одласка на одмор имали прилику преко Виктора Вањаме да се врате у дуел, али је Вилфред Кабаљеро зауставио покушај Кенијца. На старту другог дела игре на терену се нашао и наш Душан Тадић, заменивши Ориола Ромеуа, а већ после четири минута игре тим Роналда Кумана је смањио заостатак.

Саидо Мане је прошао по десном боку и послао центаршут на другу стативу, одакле је Шејн Лонг сместио под пречку. Наставио је гост са нападима, покушали су Тадић, па Лонг, али се поново истакао Кабаљеро. Ипак, све је било готово у 69. минуту, када је Де Брујне сјајно увидео Коларова усамљеног на другој стативи, а леви бек репрезентације лепо ухватио волеј и некако пронашао лопти пут до мреже.

Изузетно убедљиву паритју пружио је и Палас пред својим навијачима, уједно задавши нови проблем менаждеру гостију из Њукасла Стиву Мекларену, пошто је његов тим забележио већ осми пораз, па се налази на претпоследњем месту са само пет бодова.

Није деловало да ће бити тако јер је Папис Сисе у десетом минуту искористио центаршут Дерила Јанмата и са петерца скренуо лопту у гол. Ипак, само четири минута касније домаћин је изједначио – Конор Викам је лепо сачувао лопту и одложио је до Џејмса Мекартура, а његов ударац после одбитка завршава иза Роба Елиота.

Нападе Паласа у налетима гледали смо до одласка на одмор, а такав приступ донео им је два гола предности. Најпре је Јаник Боласи у 17. минуту донео преокрет свом тиму, да би Вилфред Заха, после нове асистенције Викама, дивним волејом од земљу поставио коначан резултат првих 45 минута.

Ништа се значајније није променило ни у другом делу меча, а питање победника практично је било решено после 120 секунди – када је Боласи уписао свој други гол, да би коначан резултат поставио Мекарутр, који се такође по други пут уписао у стрлце. Српски репрезентативац Александар Митровић гледао је нову катастрофу свог тима са клупе за резерве.

Свакако најузбудљивији сусрет гледали смо на 'Виталити стадиону' у Борнмуту, где се домаћин није предававао иако је губио са два гола разлике десет минута пре краја, а праву лудницу на стадиону изазвао је Јуниор Станислас у осмом минуту надокнаде времена.

Гости су боље почели, иако је прву шансу на мечу имао домаћин, да би у 25. минуту, после промашаја Аруне Конеа и Ромелуа Лукакуа, Рамиро Фуњес Мори погодио за вођство 'Карамела'. Аргентинац је одлично скочио и корнер Роса Барклија претворио у 1:0. Није стао тим Роберта Мартинеса, већ је једанаест минута касније дуплирао вођство. Овога пута асистент био Ђерар Делофеу, док се на семафор уписао Лукаку.

Узбуђења практично није било све до 80. минута, а онда је уследио прави шоу, карактеристичан за фудбал на Острву. Све је почело у 80. минуту када је Адам Смит спектакуларним ударцем сместио лопту од стативу иза леђа Тима Хауарда, а седам минута касније чинило се да је Станислас донео бод 'Трешницама', али...

Баркли карамбол у шеснестерцу, у петом минуту додатног времена, претвара у ново вођство Евертона, што су навијачи гостију искористили да уђу на терен. Међутим, Денијелс у 98. минуту центирира, а Стансилас израста у великог јунака тима Едија Хоуа.

Нешто мање узбуђења виђено је на Вила Парку, а 'Стршљенови', који се држе у средини табеле, успели су на крају да сачувају сва три бода.

Серију погодака у Бирмингему отворио је Одион Игало, својим деветим голом у сезони, пошто је у 17. минуту претворио пâс Брајана Вотсона у вођство гостију. Тај резутлат био је на снази све до четири минута пред одмор, када Мајка Ричардс главом доноси изјендачење.

После нешто мирнијег периода игре, нову предност Вотфорду донео је дефанзивац домаћина Алан Хатон, који је неспретно послао лопту у своју мрежу желећи да интервенишен у висини пенала, да би у 85. минуту Трој Дини потврдио тријумф свог тма, сјајно се кретавши после изблокираног шута Игала.

Вила је до краја успела само да ублажи пораз, а стрелац је у 89. минуту био Џордан Ају, на асистенцију Кирана Ричардсона.

Са одличним партијама, највише захваљујући новом менаџеру Сему Олердајсу, наставио је и Сандерленд, па 'Црне мачке' после 14. кола држе 17. позицију на табели и налазе се ван зоне испадања.

У госте има је дошао увек неугодни Стоук, а екипа Марка Хјуза држала до 82. минута. Претходно, у првом делу игре обе екипе имале су по шансу, али није било превише узбуђења. Кључан моменат десио се после два минута игре у наставку, када је Рајан Шоукрос зарадио други жути картон, пошто је био приморан да спречи контру домаћина.

Ипак, Сандерленд није успевао да материјализује бројчану предност све до споменутог финиша сусрета, када је најпре Патрик ван Анхолт ударцем са двадесетак метара Џејка Батленда.

Само два минута касније све је било решено, пошто је Данкан Ватмор после лепог соло продора, у којем је наређао неколико противничких дефанзиваца, поставио коначних 2:0.

Центарфор Лестер Ситија Џејми Варди ушао је у историју Премијер лиге, постигавши гол и на 11. узастопном мечу у националном шампионату.

Невероватни нападач 'Лисица' оборио је тако рекорд легендарног Руда ван Нистелроја, који је у дресу Манчестер Јунајтеда био прецизан на десет мечева заредом у сезони 2002/2003.

Такође, Варди је постигао свог 14 погодак у сезони, управо против Јунајтеда, па је тако већ крајем новембра постао играч који је највише тресао мрежу у историји Лестера, када се ради о једној сезони.

Нема сумње да ће се Варди ускоро наћи у националном тиму Енглеске, а колико је значајан за 'Лисице' најбоље осликава податак да би, ако би се одузели његови погоци, тим био тек 14.

Лестер, иначе лидер Премијер лиге, дочекао је у 14. колу Премијер лиге 'Црвене ђаволе', а Варди је у 24. минуту донео вођство свом тиму, после сјајно пâса Кристијана Фухса.

Лестер Сити и Манчестер Јунајтед ремизирали су у дерби мечу суботњег програма 14. кола Премијер лиге – 1:1 (1:1).

'Лисице' су се овим бодом изједначиле са Манчестер Ситијем на челу табеле са по 29 бодова, док су 'Црвени ђаволи' сада трећи са бодом мање.

Дуел на 'Кинг Пауер' стадиону обележио је невероватни Џејми Ворди, поставши рекордер по броју узастопних погодака у Премијер лиги, пошто је голом за вођство домаћина у 24. минуту по 11. пут заредом био стрелац.

Ипак, то овога пута није било довољно за сва три бода јер је Бастијан Швајнштајгер у првом минуту надокнаде првог полувремена, испоставиће се, поставио коначан резултат.

Дуел у Лестеру почео је опрезном игром на обе стране, без превише залетања, а одбране су без већих проблема заустављале покушаје ривала. Наставило се у истом ритму, да би из прве праве прилике видели први погодак.

Кристијан Фухс послао је савршен пâс са четрдесетак метара ка Џејмију Вордију, а центарфор домаћих је примирио и, пре него што је Матео Дармијан успео да га изблокирао, послао лопту у даљи угао гола Давида де Хее. Само седам минута касније могло је да буде 2:0 за 'Лисице', али је Шпанац овога пута био успешнији, зауставивши покушај Ријада Махеза.

Чинило се да ће Лестер са предношћу отићи на одмор, да би Јунајтед у последњим тренуцима првог дела игре стигао до изједначења. Дејли Блинд је извео корнер, а Немац био највиши у шеснестерцу и постигао свој други узастопни гол у Премијер лиги.

Преузео је тим Луја ван Гала иницијативу и контролисао игру у других 45 минута, ипак, није успео да на крају стигне до преокрета и сва три бода. Поново је Швајнштајгер запретио главом, после четири минута игре у наставку, али је овога пута Каспер Шмајхел стигао да реагује.

До краја сусрета, који су обележили спори и јалови напади гостију, прилику је имао још Џејсон Улоа, али је његов ударац у 66. минуту ишао по средини гола, па Де Хеа није имао превише проблема да ухвати лопту.

Премијер лига – 14. коло:

Борнмут – Евертон 3:3 (0:2)
Смит 79, Станислас 87, 90+8 - Мори 25, Лукаку 36, Баркли 90+5
Манчестер Сити – Саутемптон 3:1 (2:0)
Де Брујне 9, Делф 20, Коларов 69 - Лонг 49
Астон Вила – Вотфорд 2:3 (1:2)
Ричардс 41, Ају 89 - Игало 17, Хатон(аг) 69, Дини 85
Кристал Палас – Њукасл Јунајтед 5:1 (2:1)
Мекартур 14, 89, Боласи 17, 47, Заха 41 - Сисе 10
Сандерленд – Стоук Сити 2:0 (0:0)
Ван Анхолт 82, Ватмур 84
Лестер - Манчестер Јунајтед 1:1 (1:1)
Варди 24 - Швајнштајгер 45+1

недеља:
13.00 Тотенхем Хотспур – Челси
15.05 Вест Хем – Вест Бромич Албион
17.15 Норич Сити – Арсенал
17.15 Ливерпул – Свонси Сити

Табела:
1. Манчестер Сити 14 9 2 3 30:14 29
2. Лестер Сити 14 8 5 1 29:21 29
3. Манчестер Јунајтед 14 8 4 2 20:10 28
4. Арсенал 13 8 2 3 23:11 26
5. Тотенхем Хотспур 13 6 6 1 24:11 24
6. Кристал Палас 14 7 1 6 19:14 22
7. Евертон 14 5 6 3 27:19 21
8. Вест Хем 13 6 3 4 24:20 21
9. Саутемптон 14 5 5 4 20:17 20
10. Ливерпул 13 5 5 3 17:15 20
11. Вотфорд 14 5 4 5 15:16 19
12. Стоук 14 5 4 5 11:14 19
13. Вест Бромич Албион 13 5 2 6 12:17 17
14. Свонси 13 3 5 5 14:18 14
15. Челси 13 4 2 7 17:23 14
16. Норич Сити 13 3 3 7 16:24 12
17. Сандерленд 14 3 3 8 16:26 12
18. Борнмут 14 2 4 8 17:30 10
19. Њукасл Јунајтед 14 2 4 8 14:30 10
20. Астон Вила 14 1 2 11 12:27 5

Коментари / 0

Оставите коментар