Денис: Алонсо можда узме годину дана одмора?!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо могао би да пропусти наредну сезону Формуле 1, тврди први човек Мекларена Рон Денис.

Остали спортови 29.11.2015 | 15:00
Денис: Алонсо можда узме годину дана одмора?!

Алонсо има уговор са британским тимом до краја 2017. године, али је Мекларен имао велике проблеме у својој првој сезони нове ере са Хондом.

Упитан да ли постоји могућност да Алонсо не вози наредне године ако болид и даље буде неконкурентан, Денис је рекао:

“Дефинитивно ће завршити своју каријеру у Мекларену. Отворено размишљам о свему, а постоје неке идеје које тренутно имамо на уму, а међу њима је и годину дана одмора”.

Алонсо је после квалификација у Абу Дабију демантовао Денисове речи, али је први човек Мекларена свакако рекао да ће одлука бити донета тек када се види потенцијал болида за наредну сезону.

Шпанац је, иначе. после Велике награде Јапана у септембру рекао да не зна да ли ће возити за Мекларен наредне године. Касније током истог дана је написао серију порука на Твитеру у којима је истакао своју посвећеност Мекларену.

“Нико не би требало да сумња да ћу бити три године у Мекларену и да ћу каријеру завршити у овом тиму, надам се пошто освојим све”, написао је Алонсо тада.

Упркос томе, сумње око тога да ли је Алонсо спреман да се још једну сезону бори при зачељу. Због тога су се појавиле информације да уколико Хонда и даље не буде конкурентна, Алонсо би могао да прескочи наредну сезону и врати се у Мекларен да одради још две, пре него што се повуче. Све ће зависити од зимских тестирања, током којих ће се видети какав потенцијал има болид Мекларена са Хондиним мотором.

Коментари / 0

Оставите коментар