"Хришћанска држава" пријети муслиманима

Велика белгијска џамија Атадамун запримила је данас анономно писмо од такозване "Хришћанске државе", у којем се пријети свим муслиманима да ће бити убијени, а њихови послови уништени.

Свијет 28.11.2015 | 21:49
"Хришћанска држава" пријети муслиманима

У одштампаном анонимном писму пуном правописних грешака запријећено је да ниједна џамија и ниједна фирма неће бити безбједне. У писму је запријећено да ће браћа / муслимани/ бити поклани као свиње и разапети као Господ.

Један од локалних муслиманских вођа и предсједник удружења "Моленбек џамије" Џамал Хабачић пронашао је пријетеће писмо у поштанском сандучету.

Хабачић је рекао за локалну телевизијску станицу "РТБФ" да је ово писмо или дјело неке неуравнотежене особе или врло озбиљна пријетња, те додао да је непознато име аутора писма, али да користи сличну терминологију као "Исламска држава", преноси "Раша тудеј".

Хабачић је забринут због могућег повећања исламофобије, било да се ради о вербалном или физичком злостављању.

Друге двије џамије у региону су такође запримиле слична пријетећа писма.

Џамија Атадамун важи за кључну муслиманску институцију у Моленбек округу, подручју у близини белгијске пријестонице које је повезано са терористичким нападима у Паризу у којима је убијено 130 људи.

Белгијски премијер Шарл Мишел изјавио је прошле недјење да ће влада можда затворити "одређене радикалне џамије" у округу Моленбек због страха да су одатле "дириговани" париски напади.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тероризам

28.11.2015 20:05

Па ако има исламски тероризам, зашто не би било и хришћанског тероризма, као на примјер када су Хришћани срушили путнички авион изнад Украјине, или је и тамо био исламски тероризам?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заледје

28.11.2015 20:19

Цињеница је да од ових исламиста терориста страда 95% муслимана а 5%осталих. Дали се итко то запита? Знаци ово није рат против крацана него будала против осталих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

28.11.2015 20:56

Ислам и кршћанство није требало мијешати. Нису то само двије религије него су то два свијета, двије непомирљиве идеологије, два дијаметрално супротна начина живота...Проблеми ће сваким даном бити све већи и већи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доне

29.11.2015 02:20

Ко оно покрену крсцанске ратове?

Name

зитто

29.11.2015 11:19

Ратови нису били " кршћански " , него крижарски и вођени су били и против православља . Покренули их исти они , који их и данас покрећу , али јадно је што се и након хиљаду година насиједа на исту " фору " ? Тако да , " Доне мамино " , научити историју и више не питати на погрешном мјесту !

Name

Галелеја

28.11.2015 20:58

То су све игре које ми продани гласаци слабо разумијемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

28.11.2015 23:24

Не знам зашто је толико тешко схватити да смо ми ипак људи од крви и меса. Имамо двије руке, двије ноге, уши, нос, чула, мозак, развијамо исте психомоторичке вјештине... Није ми јасно зашто мора тако?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

будите се хришћани док није касно

29.11.2015 07:28

Зато што је и кокош постављена да живи па да је људи поједу, тако и код човјечанства, једни се виде божијим ратницима други божије жртве.

Name

Није то ништа

29.11.2015 01:11

Нас тероришу удружени, мултинационални, ј**у нас православно-католичко-муслимански терористи, још нам изгледа прија! Када Европа то достигне, нека причају, до тада су само смијешни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немојте молим вас

29.11.2015 10:25

Ја сутра морам на посао. Да ли има неки Хабер да неко неког воли?

ОДГОВОРИТЕ