Антић - Финале Лиге шампиона је познато: Бајерн - Барса!

Њихов фудбал игра се са осмехом, он се у Каталонији и Баварској дише и живи. Да, њихов фудбал је уметност, било би неправда да је другачије - каже Радомир Антић.

Фудбал 30.11.2015 | 14:40
Антић - Финале Лиге шампиона је познато: Бајерн - Барса!

Фудбалски свет опет је занемео пред чаролијама мајстора из редова Барселоне и Бајерна. Каталонци су Рому испратили са непријатних шест комада, Баварци су против Олимпијакоса стали на четири.

Имају и они право на слаб дан. Него, доста је било, Платини, Инфантино, ко год, зауставите Лигу шампиона и дајте одмах то финале из снова!

- Ха-ха-ха - насмејали смо и Радомира Антића - Каква би то утакмица данас била... Но, да се уозбиљимо, ништа није случајно, то су две екипе које имају филозофију, које су окружене добрим амбијентом и у којима играчима преостаје само да навуку осмех на лице и истрче на терен. За успех нису потребни само фудбалери топ класе, већ и атмосфера. А гледајте те момке, они се смеју, шале, уживају свих 90 минута.

Код другог гола Барсе акција је трајала 68 секунди, размењена су 22 додавања, а онда је уследило пет пасова на прву у пет секунди и Месијев лоб...

- И то искоса са леве стране, а напад је почео дубоко на десној - надовезује се Антић. - Али шта је њихова тајна успеха? Па, јесте ли видели Месија како у 64. минуту на 5:0 трчи у одбрану, уклизава и добија жути картон? Или Суареза како у финишу у спринту игра пресинг? Или Пикеа како против Реала после корнера трчи у напад као да је центарфор? И да, Барса је дан после 4:0 у том дербију имала тренинг опоравка, а Реал слободан дан. Ту лежи одговор на сва питања.

А шта тек рећи за трио МСН? Досад у 2015. Меси, Суарез и Нејмар постигли су 129 голова! Чисто да се зна, рецимо ПСЖ је за исто време дао 115, а Реал само 104!

- Али верујте, да нема рецимо Бускетса, никад не би имали тај учинак. Луис Енрике је сваког играча учинио подједнако важним. Зато ви данас не можете ни да претпоставите како ће тећи акција и одакле ће ко напасти. Привилегија је што можемо да их гледамо.

А може ли Бајерн неко да заустави? И они немилосрдно газе. У последњих седам мечева на “Алијанц арени” постигли су 32 гола, сваком ривалу најмање по четири!

- А притом се нико не пита где су један Рибери или Алкантара... И они су годинама у систему, увек се зна где иде лопта, сви играју у оба правца. И све знате, али не вреди. Па погледајте Венгера, толико је у Енглеској, а у прошлом колу је Арсенал примио три гола из петерца. Нема одбране. Е, то је уметност фудбала - закључио је Антић.

Коментари / 0

Оставите коментар