"Абу" чека српски пасош, хвали Андрију Живковића...

Абубакар Оумару је гол-машина у Партизановом дресу. Каже да у Камеруну знају за Партизан, а због њега и навијају за београдски клуб. О Андрији Живковићу: "Он је најбољи млади играч на свету!". О Европи: "Цепамо до краја!".

Фудбал 29.11.2015 | 12:00
"Абу" чека српски пасош, хвали Андрију Живковића...

Кад кажеш гол у Европи - мислиш на Абубакара Оумаруа.

Нападач Партизана постигао је до сада четири гола у групној фази Лиге Европе и по том учинку дели треће место са Фернандаом из Фенербахчеа и Пјером-Емериком Обамејангом из Борусије Дортмунд. Испред њих су само Ариц Адуриз (Атлетик Билбао - шест голова) и Раул Бобадиља (Аугзбург).

Кад погледате табелу листе стрелаца у Лиги Европе, јасно је уочљиво да су тројица водећих из клубова који играју у истој групи! Међу њима и симпатични Камерунац, који је у јуну ове године дошао у Партизан и већ је постао љубимац Гробара, иако је носио дресове Црвене звезде, Војводине и ОФК Београда.

"Абу" је у четвртак увече најпре изједначио против АЗ Алкмара, на асистенцију Николе Нинковића, да би у финишу утакмице, направи феноменалан соло продор и практично "постигао пола гола". Егзекутор је био Андрија Живковић за 2:1 и велики тријумф црно-белих који им је отворио врата шеснаестине финала Лиге Европе, што би заиста био велики успех за Партизан и српски клупски фудбал, после много година разочарања, таворења, јадиковања, немоћи...

На аеродрому у Амстердаму, Абубакар је, издвојен од осталих играча, тражио мир, слушајући омиљену музику преко разних геџета. Није да је "асоцијалан", већ је такав. Тако увек ради, али далеко од тога да му није драго.

Штавише!

Али, себе не ставља у први план. И то је Абубакар Оумару.

"Није ова победа због мене и мог учинка, него због саиграча који су ми омогућили да постигнем гол и асистирам. Кад играте са играчима којима сам ја окружен увек ће неко да постигне гол. Ја сам летос дошао да бих давао голове за Партизан и срећан сам што у томе успевам", каже Камерунац, који је већ два пута до сада био играч кола у Лиги Европе, а био је у најужем избору и после 5. рунде такмичења (био је на четвртом месту, са 13 осто гласова).

Абубакар је био одлично чуван у четвртак увече. Увек двојица око њега, али је у два наврата успео да надмудри чуваре. Први пут гол, други пут слалом!

"Пет минута пре нашег другог гола имао сам сличну ситуацију по левој страни, кад сам узео лопту, али тад нисам прошао. Генерално, њихов тренер је напраиво такву тактику да ми је од почетка доделио двојицу чувара, кад год сам примио лопту нисам могао ништа да урадим, јер ми је један био на леђима, а други чекао са стране. Имао сам и проблема са крампонима. Знао сам, ипак, да ће у једном тренутку њима да падне концентрација и да ћу то морати да искористим. Испало је добро", препричава нападач Партизана утиске са меча.

Он верује да Партизан неће пропустити шансу која му се указала да дочека пролеће у Европи и позива навијаче на утакмицу против Аугзбурга 10. децембра на Топчидерском брду.

Упитан да ли му је ово најлепши период у каријери, јер игра одлично у Европи, али добија позив у репрезентацију своје земље, Оумару потврдно клима главом:

"Јесте. Вратио сам се у репрезентацију Камеруна а уз то први пут играм европска такмицења. То сам одувек сањао. Кад сам дошао у Партизан главни циљ ми је био да урадимо нешто у Европи, ево, сад имамо шансу да 'цепамо' до самог краја! И да успут стижемо, колико је могуће, Црвену звезду у првенству, јер је у фудбалу све могуче. Ову победу морамо што пре да заборавимо, па да се у недељу настави серија у Суботици против Спартака. Ни ја не умем да објасним како побеђујемо у Европи, а киксамо у првенству, иако Партизан као велики клуб у сваком мечу мора да иде на победу".

Сарадња њега и Андрије Живковића је плодоносна у Европи. И Абубакар би желео да она буде настављена још неку сезону, што, наравно, зависи од исхода преговора управе Партизана, Андрије, Андријиног оца, менаџера...

"Андрија је наш најбољи играч, ма најбољи млади играч на свету!", додаје.

С обзиром на то да је недавно боравио у Камеруну, упитали смо га и шта кажу у његовој родној земљи за њега, да ли знају за Партизан...

"Сви моји пријатељи и рођаци знају за Партизан. Неки су чули раније и информисани су о историји, други прате откако сам ја дошао, а свима је јасно да је реч о великом клубу. Због мене навијају за црно-беле. Има у мојој земљи оста добрих играча, не могу сад да се сетим свих имена, али ако неко жели да оде у Европу и напредују ја ћу им свакако препоручити да то буде Партизан", каже Абубакар, могуће и нови "менаџер".

Абубакар би могао ускроо да постане још један странац са српским пасошем. Бразилац Клео, некадашњи нападач Партизана, својевремено је добио држављанство Србије, а то би могао и Абубакар.

"Чекам. Предао сам захтев, не знам шта ће бити", каже Камерунац на то.

Коментари / 0

Оставите коментар