Меша: Ма, какав четник, какви бакрачи!

Бањалучки лист "ЕуроБлиц" пренио је у петак вијест да је неименовани фудбалер репрезентације Босне и Херцеговине на мечу са Кипром у Никозији вријеђао колегу из табора "змајева" на националној основи. "Ужасна лаж", каже селектор БиХ.

Фудбал 28.11.2015 | 22:40
Меша: Ма, какав четник, какви бакрачи!

Позивајући се на колумнисту сајта "Спортдц.нет" из Источног Сарајева, бањалучки дневник наводи да је приликом изласка са терена један фудбалер БиХ довикнуо селектору Мехмеду Баждаревићу: "Што ме мијењаш и уводиш четника?".

Иако се не наводи о ком играчу би могло бити ријечи, јасно је да је од фудбалера српске националности у игру у Никозији ушао само центарфор Ћезене Милан Ђурић, који је касније био човјек одлуке, и то умјесто дефанзивца Сампдорије Ервина Зукановића.

Ову вијест смо наравно узели са великом дозом резерве јер Зукановић није познат као играч који је имао испаде везане за национализам.

Зато смо контактирали селектора БиХ Мехмеда Баждаревића СМС поруком да нам "растумачи" шта се заиста догодило у Никозији.

Након 15-ак минута услиједио је Мешин позив за МОНДО у којем је расположено и сталожено одговарао на наша питања.

"Ништа се ни слично није догодило на Кипру, можда је једино Зукановић рекао: 'Што ме мијењаш?', али тај додатак нема везе и не бих уопште да коментаришем такве ствари. Мени је јасно да се новинари боре за читаност, кликове или рекламе али је тужно што се за то не боре на начин да пишу о љубави и љепоти наше фудбалске игре. Нека критикују мене, ако мисле да имају разлоге и моју поставку игре, али нека оставе играче и те ствари везане за национализам, тамо гдје и припадају, прошлости и историји. Свлачионица БиХ је једна док сам ја селектор и код мене национализми не пролазе", рекао је Баждаревић у изјави за наш портал.

Ипак, тачно је да су поједини репрезентатвци БиХ "замјерили" Бањалучанину Огњену Врањешу на тетоважи граница Републике Српске, коју је убрзо преправио у сат.

Првенствено нападач Херте Ведад Ибишевић, који је јавно критиковао репрезентативног колегу, а најватренији навијачи "змајева" - тзв. БХ Фанатикоси му уз увреде и транспаренте поручили "Огњене, закаснио си, твој сат је откуцао", те "Огњен Врањеш, персона нон грата".

Због "преправке" тетоваже је сличну ствар доживио и у Бањалуци, која је у том периоду била излијепљена са натписом: "Огњене, издајице, прешао си границе".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

;;;

28.11.2015 22:03

Можда некоме смета што Србин игра за репрезентацију БиХ*

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

29.11.2015 00:17

Радује ме да игра србин за репрезентацију БИХ несто нај љепсе.

Name

Бошњак

29.11.2015 05:38

Могу вам речи коме смета Србин у НР,ФР репрезентацији БИХ, а то су поједини Срби, који никако не могу да се помире са тим да у репрезентацији БИХ играју Срби. И на све начине покушавају да то спријече. Нисте написали да је Милан Ђурић,када је улазио у игру у Зеници, добио огромне овације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгекомсијебих

29.11.2015 20:01

Тај цовјек висе није србин. Слободно мозете га поисламити... јер ја И доста људи те висе не гледа србима. Кнецете нам моци васу дрзаву никада ставити на прво мијесто... ако схватте то бицемо добри сусједи..

ОДГОВОРИТЕ