"Гроф" о лиценци, диверзији, уцјени и рату...!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић прокоментарисао је финансијску ситуацију у клубу.

Фудбал 28.11.2015 | 22:00
"Гроф" о лиценци, диверзији, уцјени и рату...!

Ако играчи Црвене звезде не буду примили уговором загарантоване зараде до одласка на зимски одмор, 16. децембра, ова екипа ће се распасти, сматра тренер Миодраг Божовић.

Упозорење или уцена?

"Ми немамо управу, тако да немам коме да постављам ултиматум, ја само упозоравам да ако се играчима не плати шта им следује до 16. децембра онда може ова екипа, која је тешко састављена и која може много, да се расформира. А немам коме да дам ултиматум, па то кажем онако… Јавности", поновио је свој став тренер Црвене звезде који је више пута упозорио да ће бити јако лоше ако играчи на одмор оду неисплаћени.

Да ли ћете ви, ако тако буде, отићи пре краја сезоне?

"Знате како, мислим да ће се наћи начина да се то заврши до 16. децембра", остао је "Гроф" закопчан.

О именима играча које ће Црвена звезда наводно довести ове зиме, конкретно о штоперу Металца Александру Седлару, Божовић није желео да прича.

"Не бих желео да коментаришем имена и презимена јер правимо лошу услугу некоме. И себи самима и онима које помињемо".

Може ли проблем са финансијама да буде решен на дуже?

"Ми се спремамо као да ће сутра бити рат…", рекао је Божовић и додао:

"Без обзира на све, мислим да нико не размишља о парама када игра и видели сте како су се радовали головима у Нишу, као да смо узели титулу а не добили једну утакмицу… Мислим да су играчи 'сви за једног и један за све' и верујем да ће тако бити до краја полусезоне".

После кратке паузе наставио је…

"А Звезда мора да реши финансије тако што ће финансирати сама себе, а не да чека да јој неко побегне. Зато мора да се игра редовно у Европи. Имала је шансу пре две године да игра Лигу шампиона, али није добила лиценцу. Ако тада нисмо добили, могу да схватим колико је компликовано сада", рекао је Божовић и био мало недоречен, после чега је упитан да појасни о чему тачно говори.

"Највероватније је негде била диверзија", рекао је са осмехом.

Упркос свему…

"Размишљамо у децембру и јануару да доведемо двојицу квалитетних играча и онда, крајем маја, да доведемо још два".

Уз поменутог Седлара, други играч који би током зиме могао да стигне на "Маракану" је француски дефанзивни везиста Дамјан Ле Талек, члан руске Мордовије из које је летос стигао Мичел Доналд.

Коментари / 0

Оставите коментар