Премије за побједу у Холандији - одмах!

После тријумфа над АЗ Алкмаром, фудбалери Партизана експресно добили обећање од управе - премије за успех! Поделиће 100.000 евра.

Фудбал 28.11.2015 | 10:00
Премије за побједу у Холандији - одмах!

Фудбалери Партизана обрадовали су своје навијаче и љубитеље фудбала у Србији победом над АЗ Алкмаром у Холандији, што је прва победа црно-белих у клупској историји на тлу ове земље.

Представници управе Партизана дали су овој победи префикс "историјска". У сваком случају, јесте велика и значајна победа, која је отворила врата шеснаестине финала Лиге Европе.

За овакав успех добили су обећање од управе - премије сутра!

"Одавде је јављено да се играчима исплати 100.000 евра. И тако ће бити, имаће тај новац на рачуну већ у петак ујутру“, најавио је генерални директор црно-белих Милош Вазура.

Осмех са лица током повратка из Холандије није скидао ни Ивица Илиев.

"Ово је једна од највећих победа Партизана, можда у последњих 25 година, ако не и више. На прагу смо историјског успеха! Јер, ако 'презимимо' у Европи био би то спектакуларан успех за спрски фудбал. Једном ногом смо закорачили, друга је у ваздуху. То је нешто што пред почетак сезоне нико није могао да верује, да ћемо после пет кола имати три победе, од тога две на страни. Задовољство је велико, момци су показали карактер, вратили су самопоуздање, енергија у екипи је феноменална, а уз подршку наших фантастичних навијача направили смо велики резултат", рекао је спортски директор Партизана.

Док је разговарао са новинарима, Петар Грбић му је, шеретски, добацио:

"Браво, директоре, мајсторе! Браво за премије! Могао си и раније да дођеш...".

Илиев је, на питање новинара о премијама, рекао да играчи за то треба да захвале управи:

"За то би требало да захвале генералном директору, председнику, потпредседницима, зато што су били више него брзи што се тога тиче. Већ данас ће видети последице тог рада. Ова управа ради брзо. Што обећа ­ испуни. За ових годину дана колико су ови људи на позицијама нема ниједне негативне ствари која може да им се припише. Рекао сам играчима за премије непосредно пред почетак меча. Не верујем да је то био мотив за победу и њихову игру, већ само наша жеља да им покажемо да људи из управе мисле на њих".

Реално су играчи Партизана и заслужили премије, јер су само за ову победу клубу донели 360.000 евра. Укупно, у досадашњој сезони у европским такмичењима око осам милиона евра се слило у клупску касу.

Илиев је рекао да је целу утакмицу веровао у успех, па и кад је АЗ повео 1:0, а Аугзбург имао предност на Атлетик Билбаом.

"Није фраза, али стварно сам веровао. Управа и сви људи у клубу дишемо као један. Ово је почетак једне велике приче за Партизан. И играчи су прихватили идеју о вери у победу. Имали су могућност и то показали. Показали су да заслужују дрес Партизана, да се нађу у историји. Свака им част!".

Посао, наравно, није завршен. Јер следи меч против Аугзбурга.

"Ја сам убеђен у пролаз групне фазе пред пуним трибинама. Да се сви заложимо да направимо такву атмосферу да се тражи карта више", рекао је Илиев.

И председник Партизана Зоран Поповић сијао је од среће:

"Кад је најтеже, Партизан је најјачи! Овог пута то је Партизан показао. После лоших резултата у првенству, великих напада медија и навијача, дошла је велика победа за останак у Европи. Надам се да ћемо то остварити у последњем колу".

А евентуална појачања за нокаут фазу?

"Кад су појачања у питању, имамо спортског директора, а он од како је именован ради на томе. То му је саставни део посла. Мислим да ће то да буде у реду", одговорио је први човек Партизана.

Захвалио се и Атлетик Билбау на поштеној игри.

"Шпанци су показали да су велика екипа, да сваки пут играју на победу. То су урадили у Немачкој и мислим да ниједног тренутка ту није било размишљања о неким калкулацијама. Ја у то нисам веровао. Ја сам све време, ипак, размишљао о нашој утакмици и победи. А Партизан и тог 10. децембра мора да иде на победу", поручио је Поповић.

Коментари / 0

Оставите коментар