Ракочевић: Шетња "Орлова" до Олимпијаде!

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић изјавио је да су "орлови" најквалитетнија екипа квалификација за Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру, али не вјерује да ће Београд бити домаћин квалификационог турнира.

Кошарка 28.11.2015 | 19:00
Ракочевић: Шетња "Орлова" до Олимпијаде!

Некадашњи капитен Србије стигао је у Бањалуку у посјету Кошаркашком савезу Републике Српске и том приликом је бањалучким медијима истакао да су "мале шансе да Србија добије организацију једног од три квалификациона турнира", који ће бити одиграни у јуну наредне године.

Иако ће само побједници турнира извадити олимпијску визу, Ракочевић је велики оптимиста кад је ријеч о првом самосталном пласману Србије на Олимпијаду.

"Искрено, шансе да добијемо домаћинство нису превелике јер су наши противници економски много супериорнији. Учинићемо све да се прикупи што више новца преко Владе Србије, али једноставно не можемо да се боримо против Турске или Италије, иако ћемо покушати да добијемо мјесто. С друге стране, шансе да се пласирамо у Бразил су јако велике. Имамо екипу која је била доминантна на цијелом Еуробаскету и због једне лошије утакмице смо изгубили медаљу. Далеко смо најјачи тим који ће конкурисати за пролаз даље", изјавио је Ракочевић, а преноси штампа у Бањалуци.

Потпредсједник КСС се између осталог осврнуо и на сарадњу са КС РС.

"Примарни циљ је да направимо добру, квалитетну и учесталу сарадњу два савеза. Дјеца и млади играчи који тренирају у Српској су наша дјеца и желимо да их анимирамо тако да, по природи, њихов пут буде ка дресу Србије. Родитељи морају да знају да је нама свако дијете битно и да не правимо разлику између дјеце у Бањалуци, Крагујевцу или Нишу. Сви ће имати исту прилику да обуку дрес 'орлова'. Они морају да знају да неко мисли на њих и желимо да буду дио наше националне гарнитуре. Организовање турнира, контролних тренинга, контролисање играча, усавршавање тренера и посјета делегација РС и обрнуто су начини на који желимо то да спроведемо".

Послије гостовања српске екипе коју предводи селектор Александар Ђорђевић, први човјек КС Српске Борис Спасојевић најавио је скоро гостовање кошаркашица Србије у Бањалуци.

"Нисмо још све прецизирали, али сигуран сам да ће долазак српских кошаркашица проћи запажено као што је било гостовање Србије и Словеније у граду на Врбасу", нагласио је Спасојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар