Предсједник ФИБА-е: Суспензије клубовима? Па, нећемо рат!

Председник ФИБА Патрик Бауман демантовао је да ће ФИБА на било који начин казнити клубове који су потписали уговор са Евролигом.

Кошарка 28.11.2015 | 17:40
Предсједник ФИБА-е: Суспензије клубовима? Па, нећемо рат!

“Нова Евролига? Не можемо бити робови малог броја клубова, па били они и велики клубови. Ако се затворе врата десетогодишњим лиценцама, база више неће расти. Читао сам о санкцијама, казнама и суспензијама за екипе које не дођу у наше такмичење, али то се неће десити, не желимо рат, већ да изградимо заједнички пројеказ“, рекао је Бауман за Газета дело Спорт.

“За све је потребно време и мало ћемо патити док пројекат не заживи на најбољи могући начин. Мислимо да Еврокуп више не би требало да постоји, већ да се осмисли треће такмичење које би било намењено екипама које желе интернационално искуство“, додао је Бауман.

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу је између осталог говорио и о односу са ФИБА.

“Сада је време да се приближимо и да заједно дискутујемо о будућности. Сматрамо да је ФИБА једно од најважнијих тела у кошарци – заслужују велико поштовање, а Евролига и клубови у њој су им га указали нудећи ФИБА да буде део овог пројекта. Наша је жеља да наставимо заједно да радимо за добробит кошарке – нови систем Евролиге врло је сличан ономе што су они предложили пре неколико недеља. Искрено желимо да нам се ФИБА придружи – представићемо им детаље новог пројекта, као и различите начине да се они укључе и да заједно радимо на напетку клубова и репрезентација, а то је оно што сви желимо“, каже Бертомеу.

Коментари / 0

Оставите коментар