Навијачи Унихаке ‘'ударили’' на Бертомеуа!

Навијачи Уникахе на занимљив начин су поткачили првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа због одлуке о томе како ће ускоро изгледати елитно такмичење.

Кошарка 28.11.2015 | 13:00
Навијачи Унихаке ‘'ударили’' на Бертомеуа!

Нова Евролига ће бити резервисана само за најбогатије клубове Европе, а од шпанских међу њима ће се наћи Реал Мадрид, Барселона и Лаборал Куча.

Уникаха је последњих година увек играла Евролигу, али за њу очигледно више нема места.

Због тога су навијачи прозвали Бертомеуа током утакмице са Макабијем, истакавши транспаренте на којима је приказана новчаница од једног долара, али је лик Џорџа Вашингтона заменио очекивано онај првог човека Евролиге.

Одлука да Евролига од следеће сезоне броји само 16 клубова и да чак 11 места буде унапред резервисано за најбогатије и најмоћније клубове "старог континента" није се допала многима.

Овог пута нису на удару само поједини турски, руски, или клубови са простора бивше СФР Југославије, већ и неки који су годинама седели "уз скуте" Ђордија Бертомеуа.

У најновијој подели "плена" извисила је Уникаха, као четврти шпански клуб у постојећој Евролиги.

Предност је поред неизоставних Реал Мадрида и Барселоне добила Лаборал Кућа, па је из Малаге претходних дана било наговештаја да ће се доскорашњи носилац "А" лиценце Евролиге укључити у ново такмичење, под окриљем ФИБА.

Судећи према реакцији навијача, на утакмици против Макабија, била би то слаба утеха.

Присталице Уникахе очигледно желе да ствари остану као до сада и да им у госте и даље долазе клубови попут ЦСКА, Олимпијакоса, Ефеса, Фенербахчеа...

Ако тако заиста више не буде, главни кривац и његови мотиви јасно су означени...

Коментари / 0

Оставите коментар