Куповати јефтине или скупе играче?!

Венгер има своја правила...Арсенал одавно није био у бољој ситуацији и довођење појачања у јануару би још више поправило шансе за освајање дуго чекане титуле.

Фудбал 30.11.2015 | 16:00
Куповати јефтине или скупе играче?!

Арсенал је прошлог лета био један од ретких великих клубова у Европи који је преспавао прелазни рок. Арсен Венгер је од правих појачања довео само голмана Чеха.

Навијачи Арсенала су били незадовољни таквом Венгеровом политиком, сматрајући да је Француз морао да искористи део позамашних финансијских средстава које је имао на располагању и доведе појачања која ће Арсенал промовисати у једног од фаворита за титулу.

После прве трећине сезоне, Арсенал се равноправно носи са конкурентима за титулу…
“У позицији смо да направимо нешто велико. Ако пронађем нешто квалитетно на тржишту, урадићу нешто”, најавио је Венгер могућа појачања у јануару.

Популарног Професора бије глас да је шкртица и да воли да се коцка са јетининим трансфериима иако му је клуб прошлог лета дао одрешене руке јер Арсенал може да издвоји и до 200.000.000 фунти за појачања.

“Ко не воли добре погодбе? Али ја за погодбу сматрам довођење играча највишег квалитета. Фудбалера који ће бити право појачање. Например Патрик Вијера нас је коштао сао 2.500.000 фунти, а био је сјајна погодба. Јер је играч топ класе. Такође, на Озила смо потрошили 40.000.000 фунти, а ја и тај трансфер сматрам сјајном погодбом јер смо добили играча највише класе”, објаснио је Венгер.

Из његових речи се може закључити да му није битна цена фудбалера колико одређени квалитети које доноси екипи. Ипак, још један прелазни рок без звучних појачања би био превелики ризик за Венгера.

Коментари / 0

Оставите коментар