Звиждуци на Театру ноћних мора: Досадни Вал Гал мора да иде!

Навијачи бесни. Како и не би? Манчестер је у протеклих седам утакмица четири пута одиграо 0:0!

Фудбал 28.11.2015 | 09:20
Звиждуци на Театру ноћних мора: Досадни Вал Гал мора да иде!

Пратиће то незадовољство још много година сваког наследника сер Алекса Фергусона. Објективне околности биће занемариване, критиковаће их и за оно за шта нису криви, али ове сезоне чини се да навијачи заиста имају разлога за бригу. Јер иако резултати Луја ван Гала и нису толико лоши, посебно на домаћој сцени, игра је на моменте - очајна. А ти моменти су много чешћи но што би присталице Манчестер јунајтеда желеле.

Стара је то фора, али сасвим прикладна за реми без голова између Јунајтеда и ПСВ-а. Снимак најзанимљивијих детаља са утакмице - црн екран. Кружи интернетом показујући колико су Црвени ђаволи били малокрвни у петом колу Лиге шампиона. Потрошио је холандски стручњак далеко више од 300.000.000 евра како би појачао ионако солидан тим, а вечерас му је млади Џеси Лингард по многима био најбољи играч.

У последњем колу Манчестер јунајтед ће гостовати код Волфзбурга. Мораће да победи како би био сигуран у осмини финала Лиге шампиона. Издање какво је виђено у сусрету са холандским шампионом никога није уплашило.
"Све је могуће. Можемо да победимо на било ком стадиону на свету. Доказали смо то у Премијер лиги и само морамо да то учинимо и у Лиги шампиона. Притом, неће ни ПСВ-у бити лако. Мора да победи у Москви, а и ЦСКА јури то треће место", брани се Ван Гал, који је у делу навијача окарактерисан као највећи кривац за неуспех.

Уосталом, када је било јасно да нешто не штима, шеф струке је из игре извео Бастијана Швајнштајгера. Задњег везног. Логично. ви су очекивали креативног Хуана Мату (на терен крочио пуних 25 минута касније, пет минута пре краја) или Андера Ереру. Уместо њих - Маруан Фелаини.
"Наша игра се ни у другом полувремену није поправила, упркос мојим изменама", смирено је одговарао Ван Гал, парајући уши навијача тим "упркос".

Четврти пут у последњих седам утакмица Манчестер јунајтед је играо 0:0. У тако великом клубу досадан фудбал се не толерише.

Коментари / 0

Оставите коментар