ЛЕ: Краснодар добио Борусију и прошао даље!

Фудбалери Краснодара победили су Борусију из Дортмунда у оквиру петог кола групе Ц Лиге Европе и преузели прво место.

Фудбал 26.11.2015 | 20:40
ЛЕ: Краснодар добио Борусију и прошао даље!

Руски клуб је до тријумфа дошао голом Павела Мамајева у другом минуту из пенала, који је већ на старту утакмице скривио Матс Хумелс, тако што је вукао за дрес свог ривала.

Мамајев је послао лопту по средини гола, што се испоставило као паметна одлука, пошто је Роман Вајденфелер одлучио да се баци у страну.

Борусија је имала већи посед лопте, чак и више шутева у оквир гола – четири наспрам ниједног свог ривала, али је одбрана домаћег тима одлично функционисала.

Краснодар се тако осветио Борусији за пораз у Дортмунду са 2:1, а тим тријумфом је и обезбедио пласман у другу фазу, пошто има десет бодова, колико и Борусија. ПАОК има три, али се тек од 21.05 састаје са Кабалом и без обзира на расплет тог дуела, нема шансу за пролазак даље.

Српски фудбалер Невен Суботић остао је на клупи Борусије у дуелу са Краснодаром.

У осталим утакмицама које су одигране од 17 часова, такође су славили домаћини. Рубин из Казања је са 2:0 био бољи од Сиона, док је Динамо Минск са 1:0 славио против Викторије Плзењ.

Рубин је победом над Сионом задржао шансе за наредну фазу, али зависи од расплета осталих утакмица у групи Б. Тријумф тиму из Казања донели су Благој Георгиев и Марко Девић головима у 72, односно 90. минуту.

Гости су, иначе, значајно олакшали посао Динаму пошто су од 34. минута играли са десеторицом играча, после друге јавне опомене коју је добио Бирама Ндоје.

Сион је упркос поразу остао на челу табеле са осам бодова, два више од Ливерпула, који од 21.05 игра са Бордом, док је Рубин трећи са пет бодова, а француски клуб последњи са три.

Динамо је још раније остао без шансе за пролазак даље, али је против Викторије на свом терену дошао до прве победе у Лиги Европе ове сезоне. Изабраници Вука Рашовића су чешки клуб шокирали у надокнади времена, а стрелац је био српски фудбалер Ненад Адамовић, који је у игру ушао у 76. минуту. Претходно је Динамо у 90. минуту остао са играчем мање на терену, пошто је Олегу Веретилу показан други жути картон.

Другу утакмицу кола у групи Е од 21.05 играју Виљареал и Рапид.

Лига Европе:
Рубин Казањ – Сион 2:0
Краснодар – Борусија Дортмунд 1:0
Динамо Минск – Викторија Плзењ 1:0

Коментари / 0

Оставите коментар