Ево што су српске кошаркашице МОРАЛЕ да разбију Лускембург!

Европске шампионке нису имале милости. Наше златне кошаркашице крче пут ка Европском првенству 2017. и у другом колу квалификација декласирале су Луксембург са 132:38.

Кошарка 28.11.2015 | 08:20
Ево што су српске кошаркашице МОРАЛЕ да разбију Лускембург!

После демолирања Немачке у Београду (100:57), у првом мечу пред домаћом публиком после освајања Евробаскета, екипа Марине Маљковић је нејаком ривалу гостовала без три играчице из стартне петорке са ЕП.

Милица Дабовић лечи поломљен прст, њена млађа сестра Ана је добила краћи одмор, док се Дајана Бутулија опоравља од операције слепог црева. Али, играчице са мањом минутажом су апсолутно искористиле шансу.

Иако би све осим победе Србије представљало право чудо, наше кошаркашице су ишле до максималних 94 поена разлике, без размишљања да стану. На сваком кораку желе да покажу снагу и оправдају звање европских шампионки.

У модерном спорту нема емоција. Мора да се игра до краја, јер је свака девојка желела да покаже како заслужује прилику и да са њима у тиму не пада разлика ни против најлакшег ривала.

Тако се намећу и за будуће изазове, и показују да могу да замене најискусније. Да су успориле, можда би им било замерено што се опуштају и потцењују противника, овако су само играле најбоље што могу.

Луксембург можда није заслужио овакав дебакл и историјску разлику, али ни фудбалери Немачке нису имали милости, већ су демолирали Бразил, усред Бразила са 7:1 у полуфиналу Мундијала. Могли су и они можда да "повуку ручну"...Али нису!

Коментари / 0

Оставите коментар