Рој Кин: Руни, стани пред огледало!

Некадашњи капитен Манчестер јунајтеда отворено је критиковао наследника, после ремија са ПСВ Ајндховеном.

Фудбал 27.11.2015 | 22:00
Рој Кин: Руни, стани пред огледало!

Коментаришући утакмицу Лиге шампиона између Манчестер јунајтеда и ПСВ Ајндховена (0:0), у којој су "црвени ђаволи" пропустили шансу да обезбеде пласман међу 16 најбољих, Рој Кин је био нарочито оштар према Вејну Рунију.

"Не изгледа максимално концентрисан, ни физички спреман. Требало би да стане пред огледало и схвати да мора више да пружа", рекао је Кин на једној британској ТВ станици.

"Вејн је оставио велики траг у Манчестер јунајтеду, надавао се голова и то је сјајно, али сада је капитен и то са собом носи додатну одговорност".

Тридесетогодишњи Руни је други стрелац у историји клуба са 237 погодака, али је у Лиги шампиона 2015/16 био стрелац само једном на пет мечева, а у Премијер лиги два пута на 11 наступа.

У септембру се уписао у листу стрелаца после 999 минута "поста" на мечевима енглеског првенства.

Некада успешни капитен и један од најбескомпромиснијих играча свих времена у црвеном дресу, осврнуо се и на Рунијеву недавну посету рвачком спектаклу, када је театрално ошамарио звезду тог "спорта" Вејда Барета.

"Видео сам да је Вејн то урадио и одмах сам се запитао 'Зашто се петља у такве бесмислице?' Нема никакве користи од тога, то му не помаже да буде бољи фудбалер... Он је тај који у Јунајтеду треба да буде пример осталим играчима. Против ПСВ-а свакако то није био".

Манчестер јунајтед ће у последњем колу Лиге шампиона вероватно морати да победи Волфсбург у гостима, како би се пласирао у "нокаут" фазу.

Прецизније, неће смети да оствари лошији резултат него ПСВ код куће против ЦСКА, пошто холандски тим на трећем месту Б групе има бод мање, али бољи учинак у међусобним утакмицама.

Коментари / 0

Оставите коментар