Дупле плате - криминал или ситне неправилности?

БН је већ објавила како су се у Јавној установи Центар "Заштити ме" дешавале чудне финансијска трансакције.

Република Српска 26.11.2015 | 22:49
Дупле плате - криминал или ситне неправилности?

Дио радника тврди да је дуже од годину дана одређеном броју радника уплаћивана већа плата, а да су разлику у плати радници враћали у рачуноводство.

Веће плате доказују и мјесечни обрачуни из пореске управе.

Министар просвјете тврди да је ревизија показала да је било ситних неправилности, али да су то проузроковала боловања радника.

БН ТВ

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

проф.

26.11.2015 17:00

ово што ради тренутно министарство просвјете заједно са инспекторатом и републичким педагошким заводом је нечувено. они су све само нису оно што требају бити. украдоше све од овог народа, запошљавају само одабране без обзира на квалитет наставе. ова гарнитура упропаштава генерацију нашие дјеце, али им се једноставно ништа не може. овај малешевић је стварно претјерао, а и овај иза њега, предраг дамјановић није ништа бољи. пропадамо у свим областима живота и нема нам помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

26.11.2015 20:12

Проф. знас ли ти да се реценица поциње великим словом?

Name

Мајка Тереза

26.11.2015 17:52

Па рофесоре драги, куд ћеш на докторе наука са Мега Траде ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистарски

26.11.2015 18:31

А гдје је магистрирао, нас "увазени министар"?

Name

Ре:Магистарски

26.11.2015 19:30

Магистрирао је, ваљда, код М. Додика, дје је и остао да ради.

Name

Министар росе, магле и временских непогода

26.11.2015 20:07

Е ко је све министар. Мој народе, сам себи си постао највеци непријатељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен

26.11.2015 21:28

Ово је најгори министар просвјете у историји Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

26.11.2015 23:43

Способан цовјек , заслузио је мјесто министра али је зртва политике и много тога сто се прица у јавности није истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

добош

26.11.2015 23:53

Људи па није се ништа друго ни могло очекивати од министра да каже, свјесно лаже или му подмећу па ни сам нема појма о чему се ради. Ја ипак мислим да он није мутав, већ слиједи добро утабану политику владајућих, а то је ни по коју цијену признати чињенице на које други указују и које јасно доказују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

27.11.2015 08:29

Можда Малешевић и није свему крив, али је свакако одговоран, неће се ништа догодити, два дана ће се причати и ником ништа ка и до сада. Шта је све везано за његов рад у протеклој години више се пута говорило. То колико је он поштен и како они раде ја сам најбоље искусио на својој кожи.Више од годину дана се натјеравам са њима али нема резултата иако је све потпуно јсно, тако да је нисам уопште задовољан његовим радом. Све датаље о томе како су мене изманипулисали, а што је директно његова одговорност, можете погледати на порталу импулспортал, рубрика кративни кутак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитика догађања

27.11.2015 08:40

У овој држави ако власт каже да је црно-бијело, онда је црно бијел, иако поред здравих очију видиш да није тако. Ма болесно да не може бити горе ! Шта је суштина проблема ове установе? Суштина је вишегодишње прикривање узимања готовинског новца на нелегалан начин. Како? Преко банковних рачуна радника. На који начин? Уз редовну плату лијегао је и дио новца који није зарађен. Каткад је то по пар стотина марака више, каткад у висини сопствене плате, па чак и више од плате. Људи су новац враћали као готовину у рачуноводство.Неки су рјеђе, а неки чешће били ангжовани у поврату новца, неки само једном. Траг достављеном новцу се даље губи, а радник није добио никакву потврду да је вратио паре. Сад се намеће питање, кад радник већ враћа паре које није зарадио, а по налогу из рачуноводства и /или руководиоца установе, зашто му није дат овјерен папир да је новац враћен. Новац је свакако прометован, ал на врло чудан начин. Какав је то буџет и установа гдје је потребно кружити новцем преко рачуна радник, да би звршио у рачуноодству, шта се све ту крије...Министар је генијалац, изјављује, има ту и лажи, а паре се већ неколико година црпе на описан начин. Помиње нека боловања, не би ли оправдао киминал, човјек нема везе шта прича.Да би се траг овом лоповлуку замео није се могло радницима дати потврду о враћеним парама, мислило се уходана шема ће функционисати.Са друге стране, административно се узет новац настојало прикрити, тобожним замјенама радника који су на боловању и сл. Па испаде за неке раднике да су радили 16 сати дневно (јер су добијали на рачун своју и још једну плату). "Све за добробит установе" или прије би се рекло личне џепове врхушке у овој сторији.Ето шта политички шљам подржава у друштву.У колико толико уређеним заједницама ово пиање би било експресно расвијетљено и ријешено. Овдје се за разлику од тога само купује вријеме и дрско, готово варварски брани откривен криминал. Е моја државо има ли те бар у једном слову?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитика догађања

27.11.2015 10:50

Шта је са радницим? Они који су били увучени у радње враћања новца, знају добо да то што су пристали да одраде није у реду, али ћуте, из разно разних разлога. Неки додуше врло блиски, чак настоје и да саосјећају са руководиоцем и зато ћуте. Неки не знају шта би. Неки срећом не ћуте. Прво једна радница писмено обавијстила директора, потом Школски одбор, уплаћено јој преко 1.200,00 КМ, хејјјј !!!! Вратила паре тек кад јој је написмено одговрено на који рачун да уплати средсва, ал им и навела да читава ствар није у реду. У одговору јој се извињавају и констатују да је "грешка". Управо иста методологија коју је и бајни Министар јуче изјавио,"грешка". Изгледа кад се криминал раскрнка све се правда "грешком". Жена крајње честита и надасве чиста образа, вратила паре на трнспарентан начин и указала им да су проваљени. Слиједом дешавања на недавном састанку синдиката колектива двоје радника врло јасно је изјавило да су враћали паре, штавише, да су их враћали под присилом у рачуноводство. Онда недуго потом слиједи сједница Школског одбора, једна од новоизабраних чланова из реда радника добила прије тога писмо идентично као и сви чланови одбора, у којем се врло лијепо и аргументовано указује да је и она враћала паре и да је сада јединствена прилика да она као новоизабрани члан овог управног органа непосредно истима посвједочи да је кеширале готовину у рачуноводство. Рекла је. Ал се у изводу из запсиника наводи да су паре биле усмјерен волонтеру. Чуј !!!!!Па јел то метод подмиривања волонтера, пет на нелегалан начин ??? Школски одбор је сада имао директну прилику (за њих неприлику)да се увјери у оно на што је упозораван анонимним обрћањима радника достављањем писмена. Гдје се указује на "грешке". Тад је одбор заузео сраман поданички став, да су тврдње радника неосноване и као такве одбачене. Шта сад!!! Поствља се логично питње, на снову чега су они тад прије иха-ха мјесеци закључили да су тврдње радник неосноване??? Министр јуче изјвљује да има и лажи у тврдњама. Сулидо, храбро и дрско од њега!Ова прича ће кад тад добити правичан епилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМ или ти БАМ

27.11.2015 11:22

Ха,ха,ха, па зна се ко стоји иза интерне ревизије коју је послао министар у васу установу, не залуђујмо/те се

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

27.11.2015 15:35

Нисам уопште увјерен да се ишта може догодити. На све могуће начине украдоше све што им падне под руку, само смишљају нове методе јер су сви у истој политичкој варијанти. Какав управни или школски одбор, то је смјешно, шта ти људи раде, измишљени су да верификују незаконитости директора. Па ко се ту бира ? Има ли краја оваквом понашању ? Овај министар је до сада више пута направио којекакве глупости, сјећате ли се уписа у медицинску школу, нелегалне смјене у школи у костајници, оне жене из градишке, и ко зна још чега. Нек нам је бог у помоћи са оваквом власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛЕГЕ

27.11.2015 15:47

Свака част колегиници из Школског одбора представници испред радника, што је врло морално поступила и упознала чланове одбора о том да је и она била таргетирана од директора нашег Центра и вратила 300,00 КМ у рачуноводство, а при том никог није мијењала. Нек сада и на ово Министар каже како је интерном ревизијом коју је послао све одлично уз неке мале грешке. А колико примјера као доказа имамо , то ће још тек испивати. Само полако. Колегинце само настави поштено и честито да радиш и сви смо уз тебе. Ми желимо да наша установа ради најбоље могуће и да будемо транспарентни својим квалитетом рада, а не лоповлуком Зорице Кузмановић Василић, која нас је све укаљала и оне који нису враћали паре, дијелом оне који јесу враћали паре и наравно цијелу институцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

27.11.2015 17:45

Није лако ни рећи истину када нико не жели да је чује! Камо пусте среће да постоји закон ! Дали је Зорица Василић можда супруга Владимира Василића који ради у министарству просвјете?

Name

марсовац

27.11.2015 16:11

Стање у друству је никад горе. Исто је са министарством просвјете. Тамо су сви запослени преко везе и све запосљавање се врси уз везу. Запосљавају се само дјеца,зене, љубавнице и родјаци политицара и газда.Сваки посао има своју цијену.Ко има да купи посао он це да ради, ко нема мозе да се јавља на конкурсе и да се нада одбијеницама.Зна се ко су посредници, ко узима новац и које су тарифе за посао.Зна се ко иза кога стоји и ко кога стити.И нема тога сто новац не мозе испеглати и приказати исправним. ЈАДАН ЈЕ ОВО НАРОД СА ОВАКВОМ ПРОСВЈЕТОМ И ОВАКВИМ МИНИСТРОМ КОЈИ НЕЗНА НИ ГОВОРИТИ, А НИТИ ЗНА ЈЕ ЛИ ДОСАО ИЛИ ПОСАО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник Центра

27.11.2015 19:28

Мили боже наше свакодневнице. Има ли нешто лијепо да се чује, или да се напише? Сваки дан проневјере и крађе. Лопови иду издигнуте главе а поштен народ стиди и склања. Је ли то иједна цивилизација доживјела? Када ће се званично огласити Синдикат и дати свој коментар? Колико времена треба да чека тај ФАМОЗНИ извјештај????

Name

Раја

27.11.2015 18:51

Никад горе народе, а најгоре је, не то што нас покушавају тлачити други, већ што нас озбиљно тлаче наши. Наша гамад која се свугдје углавила и позиционирала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајска птица

27.11.2015 19:27

Зорица Кузмановић Василић није супруга Владимира Василића. Њено дјевојачко презиме је Кузмановић. Ослањајући се на то презиме представљала се много пута као да је у веома блиском роду са Рајком Кузмановићем, бившим предсједником Републике Српске. Пуца жена високо, ни мање ,ни више, већ до предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИВША РАДНИЦА

27.11.2015 21:18

Све ће бити боље и све се поправити уколико не буде прекасно. Директорица треба да буде позвана на одговорност и сноси консеквенце и буде смијењена. Ствар је врло једноставна, ал у овом политичком амбијенту.....лоповима краја нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интоксикација ума

29.11.2015 23:57

Ћутати, а знати праву истину је ништа друго до тешка етичка инконтаминација вас који сте у тој установи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народна

30.11.2015 22:20

Паре, Паре, паре. Лоповуша нашла начин како да узима. Таман по мјери оних који су на власти. Не каже се узалуд она народна ОТЕТО ПРОКЛЕТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОРКА

04.12.2015 23:05

ДАО БОГ ДА ЈОЈ СВАКИ ЗАЛОГАЈ ПРИСЈЕДНЕ, А КОЈИ ЈЕ ИЗ УКРАДЕНИХ ПАРА ОБЕЗБИЈЕДИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сниматељка

05.12.2015 18:14

Та жена је огрезла у злу и криминалу. Понаша се као да се ништа не дешава. Газила би преко мртвих ако треба , само да дође до свог циља. Жестоко пати од величине, тешки су то комплекси. Нека објасни како је прошле године вођен један ученички дневник (фантомски) а нигдје групе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сниматељка

05.12.2015 19:20

Ко је за ту непостојећу групу дјеце добијао плату ? Дневник је уредно вођен, а зна се и ко га је водио. У питању је ниво...

Name

Градјанин

05.12.2015 22:38

Какав ниво то је испод сваког нивоа. Кака је то скола јел из Бањалуке? Раде по политици сви одреда сдс и снсд. Недо бог ником!

Name

Просвјетна солидарност

06.12.2015 08:31

Да се закључити, недвосмислено, да послије оволико времена откако је разоткривен криминал у установи којој радите, ваше радне колеге, које су враћале новац у облику готовине дубоко пате од моралне импотенције. Ово зло вам је јединствена прилика да се одредите према њима, јер за овакав неморал нема пардона, као и према вашој директорици (главној актерки и њеним саучесницима). С обзиром како сте кренули ви који то све разоткривате, вјеујем да ће се временом све искристалисати и свако бити тамо гдје му је мјесто, према заслузи. Свака вам част н упорној истрајности и високој моралности да све ово зло изгурате на видјело. За посебан респект су ваши радници који су се јавно огласили. Сазнајем да ту има и помоћног техничког особља ваше установе. Па они су далеко човјечнији и већи људи од оних са академским дипломама који су саучествовали у враћању пара , а и даље ћуте као пацови по ћошковима. Шта више рећи , него, људско смеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сниматељка

06.12.2015 11:41

Не,не,не. Мало појашњење. У Центру постоји основно и средњешколско образовање дјеце са развојним потешкоћама, али постоје и тзв. НИВОИ, ту су дјеца која по свом интелектуалном статусу нису спосбна да прате ни прилагођене програме за основну и средњу школу. Па сам мислила на један од тих нивоа гдје је вођен дневник, а дјеце нигдје. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатар

06.12.2015 17:56

Читај Зорице КУЗМАНОВИЋ Василић, ЉУДИ СУ СТВОРЕНИ ДА БИ СЕ ВОЉЕЛИ, А СТВАРИ ДА БИ СЕ КОРИСТИЛЕ. ТИ ВОЛИШ СТВАРИ, А КОРИСТИШ ЉУДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шинтерај

09.12.2015 08:27

Тјерајте то ђубре из своје установе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истражитељица

09.12.2015 22:53

Ал ћеш да звекнеш Зорка ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

они који све знају

15.12.2015 18:51

Из дана у дан све је очајнија (шефица куће), губи се. Посебан феномен су поједине чланице стручног тима које упорно и безобрано ћуте, а неке од њих враћале паре. Као да живе на неком другом планету и као да се никад неће објаити да с у саучествовале у криминалном враћању пара. како таквим персонама повјерити рад са дјецом и мати их за чланове стручног тима. Нонсенс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

директорица може све

15.12.2015 19:03

Данас била обука радника из протупожарне заштите, прецизније једне од групе унутар које је распоређена за обуку и директорица, ал жена се само појавила да нам да списак радника да се потпишемо и оде. Њена обука остаде за ко зна где и ко зна кад и ко зна са ким......интересантно. Све по закону! (Чувена реченица директорице)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поправни испит

16.12.2015 14:14

Само да јавим, била је данас са нама на обуци у другој групи. Видјела сам. Вјеројатно прије спавања посјети овај портал, "поправља се" нема шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштар

16.12.2015 14:32

Хвала другарице на овим информацијама. Фељтон о криминалки се наставља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЏИЈА

17.12.2015 09:10

ТИКА-ТАКА,ТИКА-ТАКА, САТИЋ РАДИ ВРИЈЕМЕ ЦУРИ.....ЈЕЛ ЗОКИ, ГДЈЕ ЋЕШ....

ОДГОВОРИТЕ