Кари се диви Месију: Имамо сличан стил!

Најбољи кошаркаш данашњице диви се најбољем фудбалеру данашњице, Стефен Кари упоредио је свој стил игре са Лионелом Месијем.

Кошарка 27.11.2015 | 15:00
Кари се диви Месију: Имамо сличан стил!

Док је годину дана старији Аргентинац већ годинама доминантан у свету фудбала, Кари је тек последње две сезоне преузео "титулу" најбољег у кошарци.

"Све се своди на осећај који имаш када изађеш на паркет, односно терен. Турдим се да изводим занимљиве ствари рукама, креативне дриблинге и покрете. Такав је и Месијев стил. Волим да га гледам", рекао је Кари.

Кари и Меси су међу 12 спортиста који конкуришу за награду "Спортска личност 2015" у избору магазина Спортс Илустрејтед.

"Када је Меси на телевизији, сви су залепљени за ТВ јер чим додирне лопту може да се догоди нешто посебно. Морате ценити такав вид талента", рекао је Кари.

МВП НБА лиге је са својим Голден Стејт Вориорсима оборио рекорд НБА лиге стартом сезоне 16-0, а следећи циљ му је рекорд Лос Анђелес Лејкерса и 33 узастопне победе.

"Нико није причао о рекорду од 15-0 када смо прошле седмице били на 12-0, јер не можеш размишљати толико унапред. Ја сам вероватно више него било ко други у тиму причао о рекорду Лејкерса, јер знам колико је тешко стварати историју. Ако будемо близу, на 29, 30 победа, причаћемо о томе мало више", рекао је бек Вориорса.

Месијеви успеси – Каријеви успеси:
4x Лига шампиона – 1x НБА шампион
4x Фудбалер света – 1x НБА МВП
1x Играч Мундијала – 2x НБА Ол-стар
2x Светско клупско првенство – 1x НБА први тим

Коментари / 0

Оставите коментар