Обишли су преко 60 држава и уштедили новац

“Мој супруг је радио 60 сати недељно и једва је виђао децу”, каже њихова мајка Ерин, подсећајући се на некадашњи живот у Перту, у Аустралији, где су месечно трошили по 12.000 долара и били незадовољни и неиспуњени

Занимљивости 26.11.2015 | 10:30
Обишли су преко 60 држава и уштедили новац

Сајус и Миа Бандер су вероватно једна од најпознатије деце у свету. Имају пет и шест година и у последње три године су, са својим родитељима, посетили 64 земље. То је много печата у њиховим пасошима!

“Мој је супруг радио 60 сати недељно и једва је виђао децу”, каже њихова мајка Ерин, подсећајући се на некадашњи живот у Перту, у Аустралији, где су месечно трошили по 12.000 долара и били незадовољни и неиспуњени.

Њен супруг Џош, који се бави развојем веба, у мају, 2012. је дошао на “луду идеју” - да отпутују на пола године и да он посао ради на путу. Три године касније, овај пар и даље путује светом са децом. Најбољи део приче је да они путујући заправо штеде!

Форбс пише да је месечни буџет Бандерових сада око 5.000 долара, што укључује и трошкове авионских карата. У идеалном случају, њихови трошкови не прелазе 3.000 долара.

Највише троше на смештај, али настоје да месечно не издвоје више од 2.000 долара за то. Некад изнајме стан, али када путују у Европу или у Сједињене Државе, покушавају да, захваљујући блогу који пише Ерин, трошкове смештаја надокнаде неким видом спонзорства.

Прошле године су боравили у 80 различитих некретнина и Ерин процењује да су успели да уштеде око 20.000 долара - заправо, нису плаћали ништа, али су заузврат бринули о биљкама и животињама.

Бандерови су током протеклих година усвојили и неколико правила за породична путовања. Једно од њих је да ако негде бораве дуже од пет дана, онда не спавају у хотелу, јер хотелски смештај често буде тесан за четворочлану породицу.

Ако негде остају дуже од пет дана, пожељно је да деца имају посебну просторију и тада радије изнајмљују стан.

Саветују и дуже боравке на једној локацији, јер је то, кажу, сјајан начин за уштеду.

Њихова породица обично остаје на истом месту између две недеље и месец дана и тако успевају да добију бољу понуду за смештај.

Саветују и да увек купујете локалне СИМ картице - тако ћете уштедети на порукама и позивима.

“Смешно је да на путовањима у иностранство користите картицу своје земље”, каже Ерин.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хехе

26.11.2015 11:34

Нека додју код нас, са 12000 долара мозе зивјети цитаву годину дана, а то му додје као 1 плата :)

ОДГОВОРИТЕ