Новакова берићетна сезона - само од турнира 21,5 милион долара!

Све што је Ђоковић урадио на теренима широм планете, добро је наплатио...!

Тенис 27.11.2015 | 23:20
Новакова берићетна сезона - само од турнира 21,5 милион долара!

Три гренд слема, укупно једанаест освојених турнира, 82 победе, само шест пораза, комплетна сезона на трону АТП листе и готово 8.000 бодова предности у односу на другопласираног Ендија Марија... Новак Ђоковић је у години која се лагано ближи крају оставио готово неизбрисив траг у историји светског тениса, иако ће му критичари жестоко замерити на пропуштеној шанси да коначно узме пехар и на Ролан Гаросу. Али, оно што је српски ас постигао заиста је вредно сваког дивљења.

Без обзира на чињеницу што је сезону завршио на готово идентичан начин као и 2011, у којој је такође био апсолутно неумољив, Ђоковић је и сам признао да му је ово најбоља година у животу.
"Нема сумње у то. Све што сам урадио било је савршено", поручио је Новак након што је подигао и пехар Завршног мастерса у Лондону пре само четири дана.

Али, све оно што је Ђоковић урадио на терену добрано је и наплатио. Наиме, светски број један је у 2015. години само од наградних фондова турнира на којима је наступао освојио укупно 21.500.000 долара! Или, нешто више од 20.200.000 евра. Податак од којег се многима диже коса на глави, али и податак којим је Ђоковић оборио још један рекорд.

Као што је многим тениским фановима већ познато, никада ниједан тенисер није узео толику своту новца само од турнира. Донедавни рекордер био је Рафаел Надал, који је 2013. године освојио 14.500.000 долара. Многима позната информација, али вредна новог помена. Чисто да би се упоредило за колико је Новак "прешишао" првог пратиоца...

Коментари / 0

Оставите коментар