Нестала је она ратничка Рома за коју се борио Франческо Тоти!

Уплашена Вучица постала је лак плен за чопор разјарених вукова! Рома је у уторак увече постала први тим у модерној историји Лиге шампиона који је на три утакмице примио шест и више голова!

Фудбал 28.11.2015 | 23:00
Нестала је она ратничка Рома за коју се борио Франческо Тоти!

Вечита јурњава са самом собом одвела је Рому у још један европски крах. Клуб који своју готово комплетну историју тежи ка неком највишем циљу, било да се ради о домаћој сцени или међународној позорници, доживео је нови жесток ударац, који га је можда коначно спустио на земљу и показао му колико је далеко отишао у сопственој нереалности. Рома је синоћним поразом од 6:1 на Ноу Кампу постала први тим у историји модерне Лиге шампиона који је на три утакмице примила шест и више голова.

Све је почело 10. априла 2007. године. Рома, предвођена Франческом Тотијем, Де Росијем, Мансинијем и Вучинићем на Олд Трафорд је стигла са предношћу од 2:1 из првог меча, али и као тим који је до тада играо можда и најлепши фудбал у елитном такмичењу. Ипак, уследило је потпуно помрачење Римљана на Театру снова и дебакл од 7:1 у режији Кристијана Роналда, Вејна Рунија и Мајкла Керика.

Тај пораз оставио је незацељив ожиљак на европском лицу Роме, који се у последње две године поново отворио и почео да крвари. Иако је изгледало да је Вучица након одличног меча на Етихаду против Манчестер Ситија успела да стекне толико жељено самопоуздање на међународној сцени, уследио је дебакл који још увек одзвања римским Олимпиком.

Сурови минхенски Бајерн у главном граду Италије прошле године је славио са невероватних 7:1, али без обзира на очајан учинак играча на терену, тај пораз у потпуности је иде на душу Рудија Гарсије, који је и после меча признао да је преценио могућности свог тима, изашао превише офанзивно и без конкретног блока пред машинерију Ђозепа Гвардиоле, а онда доживео крах који је до тада био незамислив за навијаче Ђалороса у Вечном граду. Два пута Робен, Левандовски, Геце и Милер учинили су да већ на полувремну буде 5:0, а онда су се у завршници меча растчали и Рибери и Шаћири. Утешни гол Жервиња утицао је само да се навијачи Роме осете додатно понижени у том тренутку.

Гарсија је и у уторак показао да у његовом систему игре не постоји "план Б", мада је јасно да га је чак и било Рома не би боље прошла. Али га исто тако неће бити ни за две недеље против БАТЕ Борисова, који ће доћи у главни град Италије са десет ратника, који ће бранити свој гол по сваку цену, а Гарсијина незамењива формација 4-3-3, ако упали - упали... Наравно, није Гарсија крив што је насупрот себе у уторак увече имао тим са друге планете, коме да је био потребан резултат од 10:0, славио са 11:0, чисто да се обезбеди... У Роми као да су знали шта ће их снаћи на Ноу Кампу, па се чак нису превише ни нервирали код примљених голова, како ни првог, тако ни оног шестог.

Дефинитивно је постало јасно да то више није она ратничка Рома за коју се пуне две деценије борио Франческо Тоти. То је тим коме дрхте ноге кад год се помисли на окршај са неким клубом из елитног круга европског фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар