Анализа: Грофова, Славишина или Муслинова Звезда?

Која од три генерације црвено-белих са најдужим низовима победа је најбоља?!

Фудбал 28.11.2015 | 23:40
Анализа: Грофова, Славишина или Муслинова Звезда?

Црвена звезда је у Нишу ставила и 15. рецку ове јесени у домаћем шампионату. Изабраници Миодрага Грофа Божовића померају границе, скоро да имају шампионски пехар у рукама, ривали су далеко иза и као једини изазов им остаје борба са историјом и претходним генерацијама.

Овај Грофов тим је поновио успех шампионске генерације од пре две године коју је тренирао Славиша Стојановић и која је нанизала 15 узастопних тријумфа. Да би надмашио Стојановићев биланс, Божовићев тим мора у следећем колу да савлада Вождовац на Маракани.

Стојановићевца и Грофова Звезда се битно разликују. Док су код Стојановића носиоци игре били српски ветерани, “домаћи” странци попут Келхара и Печника и Нигеријац Дауда, Божовић је склопио полетан и млад тим од српских талената и искусних странаца.
“Обе су јаке на свој начин, имао сам и ја врхунске странце, али мало искусније, па мислим да бисмо их на фору ухватили. Садашњи тим има карактер, али технички и татички се ове две генерације доста разликују”, упоредио је поменуте две генерације Славиша Стојановић у разговору за Блиц.

У случају да актуелни тим Звезде против Вождовца надмаши учинак Стојановићевог састава, испред њих би била само Муслинова шампионска екипа из сезоне 1999/2000 који је на пролеће надокнадила девет бодова заостатка за Партизаном и окитила се дуплом круном.

Тај тим није зависио од странаца, био је састављен од играча који су дуго времена били на окупу, а нису га пореметили ни огромни малери са повредама, пошто је на почетку сезоне остао без Горана Друлића због тешке повреде колена, а потом је исту повреду после 18 мечева доживела и његова замена Бранко Јелић.

Муслин је те сезоне имао на свакој позицији бар по двојицу квалитетних фудбалера и чини се да од те генерације, па до данашњег Божовићевог тима Звезда није имала толики број добрих играча у ротацији.

Муслин је у одбрани имао Буњевчевића, Глоговца, Вукомановића, Дудића, Витакића, Лалатовића, Гвозденовића, Марковића, у везном реду су били Дејан Илић, Бранко Бошковић, Јован Гојковић, Миленко Аћимовић, Лео Леринц, поред Пјановића у нападу Пантелић, Драган Стевановић…

Коментари / 0

Оставите коментар