Гуровић: Звезда има шансу да добије Реал!

Бивши кошаркаш Црвене звезде Милан Гуровић верује да ‘црвено-бели’ могу да победе мадридски Реал у оквиру седмог кола Евролиге.

Кошарка 27.11.2015 | 09:40
Гуровић: Звезда има шансу да добије Реал!

Шампион Србије у петак од 20 часова дочекују ‘краљевски клуб’, који као Звезда има две победе и четири пораза у групи А.

Реал после девет година стиже у “Пионир”, а на претходном гостовању Мадриђана, управо Гуровић је био јунак тријумфа.

Шампион Европе јесте прошле године био ривал ‘црвено-белих’ у групној фази елитног такмичења, али га је Звезда тада дочекала у “Комбанк арени”.

“Када кажеш Реал, чињеница је да се ради о великом клубу. Ове сезоне им резултати варирају, не бих да улазим зашто је то тако, али су прваци Европе и Звезда има шансу, може да их добије пред својим навијачима, али генерално првенствено мора да верује у победу”, рекао је Гуровић за Б92.

Некадашњи репрезентативац Југославије потом је појаснио да је много битније да играчи Звезде верују сами у себе, него да тренер верује у њих.

“Тренер је тај који треба да улије самопоуздање играчу, а играч сам по себи мора да верује у себе, више него што тренер верује у њега. Јер, ако то немаш у себи, тешко да могу добри резултати да дођу. Мислим да је Звезда спремна, иако тим од ове и прошле сезоне не може да се пореди. Говорио сам да је прошле сезоне била европски ‘дрим тим’, и сада је направљен добар тим и могу да се носе са свима, а то су показали у Стразбуру, али самопоуздање је важан фактор”, истакао је Гуровић.

Гуровић је пре девет година убацио 35 поена Реалу у утакмици које се многи навијачи Звезде радо сећају, а тај дуел је одигран у оквиру Улеб купа. На питање коме је лакше да игра такве велике утакмице, локалним играчима или страницима, бивши кошаркаш ‘црвено-белих’ је дао занимљив одговор.

“Ако се сетимо пре девет година, ја у том тренутку нисам размишљао да ли играм против Слоге или Реала, једноставно, изађеш на терен. Наравно, постоји доза треме која траје 10-15 минута, док судија не подбаци лопту. После тога гледаш да помогнеш екипи, да она победи и мислим да смо тада и зато направили добар резултат”, рекао је Гуровић.

Звезда је претрпела велике промене између две сезоне, а Гуровић верује да заједништво може да надомести одлазак битних играча.

“Калинић, Блажич и Лазић су у одбрани носили Звезду, па је самим тим и напад био креативнији. Ове године је то мање изражено и тимским заједништвом Звезда може да надомести тај недостатак. Јер, ако видимо да је Боби био МВП заједно са Бјелицом, тешко је заменити таквог играча, али је заједништвом то могуће”.

Гуровић се осврнуо и на четворицу младих играча Звезде – Марка Тејића, Марка Гудурића, Боришу Симанића и Николе Ребића који су ове године добили већу прилику у редовима ‘црвено-белих’.

“У клубу као што је Звезда, тако великом, тешко је истрпети младог играча јер резултат не сме да трпи. Навијачи би хтели да клуб победи, али и да се млади играчи разигравају, што је немогуће. Треба дати младима шансу, Тејић, Гудурић, Симанић и Ребић су сигурно будућност Звезде, само треба каналисати то у позитивном правцу, на клубу је колико ће играти”, нагласио је Гуровић.

Што се тиче АБА лиге, Гуровић сматра да је АБА лига била јача у време када је он био играч.

“Тада је било осам врхунских екипа, а сада је спало на две евролигашке екипе – Звезде и Цедевите, не потцењујући остале екипе мислим да је квалитет много пао”, истакао је Гуровић, који верује и да ће због финансијских проблема, улога наших клубова у будућности у Евролиги бити изузетно мала.

Коментари / 0

Оставите коментар